Företag i Skärsätra: Pauls Hårstudio

Näringsliv17 februari 2023 kl 08.325

Vi fortsätter vår artikelserie i samarbete med Lidingö Näringsliv om företag i Skärsätra.

Hårstudio med personlig service

Paul Bogensparr började sin bana som frisör 1985 som lärling på HairArt på Björnvägen, hos Inga Härnsjö och startade sitt eget 1990 genom att hyra in sig i en salong i Stockholm.

– Men längtan efter en helt egen salong växte fram och för 19 år blev denna underbara lokal här i Skärsätra ledig, så sedan dess har jag jobbat här, säger Paul.

I lokalen som ligger på Pyrolavägen 13, har det ända sedan 1965 funnits en frisör och traditionen fortsätter.

– Det finns fortfarande en neonskylt kvar som det står ”frisör” på som jag renoverat och vårdar ömt! När jag tog över renoverade upp jag hela lokalen och inredde den för två frisörer men det har alltid blivit så att jag jobbar själv i lokalen och det var helt perfekt under pandemin och jag fick samtidigt många nya kunder som jobbade hemifrån.

– Många av mina kunder idag tycker också att det är skönt att vi är ensamma i lokalen, för det blir lugnare och känns lite som personlig service. Jag har kunder över hela ön, kunder i alla åldrar, kvinnor, män och kunder från Stockholm som följde med mig när jag flyttande till Lidingö.Det var lite skakigt när jag startade verksamheten för efter ett år kom bankkraschen och frisörsarbete belades med moms.

– Permanenterna dog 1991 och de raka håren gjorde sitt inträde, säger Paul och tillägger att även i dåliga tider vill man se fräsch ut och fortsätta gå till frisören.

– Jag har internetbokning, vilket gör att jag har 24 timmars service och kunderna kan boka när de har tid, säger Paul.Skärsätra är ett levande och trevligt område och jag blir glad varje dag jag kommer till min fina och ljusa lokal och få träffa mina kunder och jobba som frisör, avslutar Paul.www.paulsharstudio.se

Kommentarer

  1. Paul är min favoritfrisör alla tider. Jag är alltid så glad och nöjd när han fixat mitt hår.

  2. Har flyttat från Skärsätra till Kungsholmen. Men en så bra och duktig frisör som Paul kan man inte flytta ifrån. Tar gärna den utflykten för att få håret proffsigt och snyggt klippt.

  3. Paul är bästa frisören. Skulle inte kunna tänka mig att gå till någon annan. Han är oerhört skicklig och enormt trevlig. Alltid roligt att komma till Paul och bli fin i håret, få sig några skratt och ett bra samtal. Längtar redan till nästa gång!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *