Många hade rätt på Bildrebusjakten i januari

Bildrebusjakten1 februari 2021 kl 04.52

Många svar och en stor andel alla rätt i januari-tävlingen av Bildrebusjakten. De 25 som hade alla rätt (!) får idag ett mejl med en utslagsfråga. Risken finns att flera svarar alla rätt, då kommer en utslagsfråga till. Till slut ska vi nog kunna kora en vinnare som får ett presentkort på Blomsterlandet på 1000 kr.

Januaritävlingen: Vem bodde här?

1. Nästan alla känner igen Ekbacken, kanske Lidingös största privatvilla på Törnrosvägen. Gustaf Dalén lät bygga huset. Senare har Kanadas ambassadör bott här.

2. På Söderkroken i Brevik bodde Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad under en period på 1970-talet. Och ja, flygeln ingick i köpet när nuvarande ägare tog över.

3. Där är du, här är jag, hette en av Beppe Wolgers julprogram på tv. Här på Vegabacken i Käppala finns huset, som bland annat har hiss!

4. Hasse Alfredson bodde här på Södra Kungsvägen i Högberga. Men på den tiden var huset brunt.

5. Här bodde Povel ramel. Efter hans död träffades Povel Ramel-sällskapet här på styrelsemöten i flera år, tills huset såldes 2017.

6. Monica Zetterlund köpte denna ståtliga villa på Sagavägen av Felix Alvo, som var Povel Ramels parhäst i AB Knäppupp. Det var Povel som kallade huset "Villa Ha".

7. Ria Wägner var känd från tv:s barndom, där hon vinkade till tittarna med handen bakvänt. Hon bodde på Torsvikssvängen 37.

8. Sångerskan Anita Lindblom hade ett stormigt äktenskap med boxaren Bosse Högberg. De bodde på Amorvägen. Se den gamla bilden, inte mycket har förändrat sig sedan dess.

9. Här bodde Isabella "Blondinbella" Löwengrip under en period. Huset är på drygt 300 kvm och ligger på Elfvik.

10. Inga Gill och Karl-Arne Holmsten på Hövdingevägen i Brevik. Dottern My i mamma Ingas famn. Bredvid Karl-Arne sitter Mys halvsyster Annika.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *