17-åring från Lidingö med i Bröderna Lejonhjärta, 50 år

Astrid Lindgrens original-Jonatan från filmen, Staffan Götestam skulpturen av Astrid Lindgren, utanför Junibacken samt Erik Källsäter som spelar en av Tengilsoldaterna i höstens uppsättning. Foto Markus Gårder.
Kultur10 september 2023 kl 04.471

I år är det 50 år sedan Astrid Lindgren skrev en av sina mest älskade berättelser om Skorpan och Jonatan Lejonhjärta. Därför ska sagan bli musikal, på Intiman.

En av rollerna har 17-åriga Erik Källsäter från Lidingö fått. Trots sin ringa ålder är Erik redan enormt meriterad inom den ungdomliga kulturen. Medverkat i biosuccén ”Jag kommer hem igen till jul”, i Peter Jöbacks soloshow på Cirkus ”Med hjärtat som insats”, samt i musikalerna Annie samt Peter Pan samt i olika Junibacken-uppsättningar.

Bröderna Lejonhjärta är ett äventyr för hela familjen som handlar om hur två unga bröder kämpar mot det onda, fyllt av magi och kittlande spänning. I äventyret kommer vi till Körsbärsdalen och Törnrosdalen i Nangijala där vi bland annat träffar Duvdrottningen Sofia, den bästa pilbågsskytten Hubert, den kloka Farfarn Mattias, samt den charmerande Jossi. Kom till Intiman i höst och upplev hur det gick till när Jonatan Lejon blev Jonatan Lejonhjärta.

Skådespelarna är indelade i två grupper, cast 1 och 2. Erik Källsäter spelar i cast 2. Scenversionen är gjord av Eva Skjöld. Premiär på Intiman den 16 september 2023. Biljetter hittar du här.

Och så här såg det ut när filmen spelades in med Staffan Götestam, då något yngre. Skorpan spelades av Lars Söderdahl. I mitten Astrid Lindgren. Foto: Göran Strandberg, TT.

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *