Stämmer Ryssland på 16 miljoner kr för uteblivna hyror

Lidingö13 juni 2023 kl 03.33

Ryska staten har blivit ett fall för Stockholms tingsrätt, skriver tidningen Expressen. Det är fastighetsägaren bakom ”ryska huset”, Stefan Häge som stämmer Ryssland på drygt 16 miljoner för uteblivna hyror.

I huset bor flera diplomater varav några utpekas som ryska underrättelseofficerare.

Fastighetsägaren likställer deras boende i huset med en ockupation.

– Det är spioner som jag huserar mot min vilja. De till och med vägrar att ta emot delgivningen precis som vilken skurk som helst som inte vill göra rätt för sig, säger advokat Stefan Häge, en av delägare till ”ryska huset”.

Fastighetsägaren trappar nu upp striden med en plan som ska tvinga Ryssland att betala.

LKO Fastighets AB ropade hem fastigheten på Kostervägen 5 för 20 miljoner kronor. Bolaget ägs i sin tur av Lidingö Holding AB där advokat Stefan Häge är en av delägarna. Bakgrunden till den exekutiva auktionen hos Kronofogden var en internationell tvist.

Fastigheten rymmer 57 lägenheter som bebos av diplomater och lägre anställda vid dels Rysslands ambassad på Gjörwellsgatan 31 mitt emot Expressen, dels den ryska handelsrepresentationen på Lidingö. Och ryska staten har vägrat att överlämna fastigheten utan deras diplomater fortsätter att bo i huset utan att betala hyror.

Läs mer i artikeln i Expressen.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *