125 år gammal skyddsvärd väntpaviljong svårt nedklottrad

Lidingö4 januari 2021 kl 14.197

Natten till idag den 4 januari har den fina väntpaviljongen vid Breviks ångbåtsbrygga och annat i närheten blivit svårt nedklottrade.

Även skyltar, husväggar, elskåp och redskapen på den närliggande lekparken har klottrats ner.

För fyra år sedan gjordes på helt ideell väg en ommålning av hela väntpaviljongen genom några av Båtklubbens medlemmar, färgen bekostades av Lidingö stad.

Väntpaviljongen är särskild skyddsvärd och byggdes i slutet av 1800-talet. Den är målad med känslig linoljefärg.

Skadegörelsen är anmäld till Lidingö stad. Villaägareföreningen ser allvarligt på det inträffade och uppmanar de boende att vara uppmärksamma, så att de skyldiga kan hittas.

Du kan anmäla klotter via www.lidingo.se, välj sedan "Felanmälan" under rubriken "Kundcenter" och på nästa sida under rubriken "Mitt ärende gäller" väljer man "Vägar, parker, djur och klotter". Här kan Du göra din anmälan anonymt och själv avgöra om du vill ha återkoppling i Ditt ärende.

En läsare till Lidingö Nyheter tipsade om att hundägare och andra som rör sig ute på udda tider bör ha stadens trygghetsnummer 08-731 34 42 tillgängligt i mobilen.

Text: Andreas Lindberg
Foto: Johan Ahlbom

Kommentarer

  1. När man öppnar upp direktförbindelser med SL kort från Stockholm med omnejd blir det vissa bieffekter.
    Vänta bara tills tunnelbanan tar sig över nya bron.

    1. Hoppsan, Jan, hur tänkte du nu? Det finns alltså inga ungdomar från Lidingö som klottrar och förstör?

  2. Som jag förstår kommunens budget lagd av majoriteten så har man för 2021 dragit ned posten som hanterar underhåll och förvaltning. Dvs lampor, skadegörelse, klotter etc som syns på bilderna kommer inte att hanteras då det sker, utan man kommer ”samla ihop” ärenden och lösa dem mer sällan. Detta svar fick jag när jag ringde kommunen, pinsamt tycker jag men vi får bara det vi röstat fram. Och eftersom de inte fick löneförhöjning enligt önskemål så får vi stå ut med mindre bra styre.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *