Få men fler bostadsinbrott

Lidingö15 maj 2020 kl 06.341

Antalet inbrott i villor och radhus på Lidingö ökade något de tre första månaderna i år. Under april har det minskat, vilket kan bero på att Corionapandemin innebär att folk är med hemma.

Nästa samtliga inbrott i villa/radhus har skett genom att gärningsmannen brutit upp altandörr eller fönster på fastighetens
baksida. Ingen av fastigheterna hade larm.


Minska risken att utsättas för inbrott i din bostad genom att:

  1. Starta upp grannsamverkan i ditt bostadsområde.
  2. Förbättra det mekaniska skyddet dvs. lås på fönster och dörrar, brytskydd i första hand på baksidan av fastigheten.
  3. Komplettera med larm, dna-märkning, bättre belysning m.m.

Det ska vara svårt för tjuven att ta sig både in och ut ur bostaden! Mer tips hit-tar du på www.samverkanmotbrott.se och www.stoldskyddsforeningen.se

Antal inbrott i villa och radhus på Lidingö 2019 resp 2020.

Inbrott i lägenhet har dock minskat rejält och flera nya grannsamver-kansföreningar i flerbostadshus både bostadsrättsföreningar och hyreslägenheter är etablerade i området. Orsaken till att inbrotten ökar beror sannolikt på att flera lokala inbrottstjuvar är frigivna efter avtjänade fängelsestraff och var väldigt brottsaktiva i början på året.

Kommentarer

  1. Jag köper inte kommunpolisens analys. Två av våra värsta bostadsinbrottare är döda. Två är frigivna efter straff men den ena är inte kvar i Sverige. Nu har vi en ny generation som gått under radarn. Den ena är de gäng som polisen har bekymmer med och som vi sett i Norrmalmspolisen på TV3. Det var dom som skulle bemötas med bevakningskameror här på Lidingö. De andra är de flyktingpojkar som tagit över mycket av droghandeln i Sthlm. Därifrån är det väldigt nära till guldgruvan på Lidingö. Det finns många signalement från bostadsinbrotten som pekar just på ungdomar i 20-årsåldern. Grannsamverkansbilen bemannas av 70+ och har därför stått stilla sedan Coronakrisen började.
    Naturligtvis skapar ungdomarnas sysslolöshet p.g.a. Coronan en utmärkt grogrund för missbruk, kriminalitet och psykisk ohälsa.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *