Ytterligare två segrar i handbollen

Sport26 februari 2019 kl 07.01
Foto: Matthew Tipple

LSK Herrar som ligger tredje plats i serien tog emot fjärdeplacerade Gimonäs Umeå HF i Gångsätrahallen i lördags. Förhoppningen var att vinna femte matchen i rad. De senaste spelen har följt ett mönster; hålla ställningen under första halvlek och sedan se till att få en stor och avgörande ledning i andra halvlek. Det här matchen blev tätare.
 
LSK började starkt och ledde med 3-0 efter tre minuter, men Gimonäs är ett starkt lag och har blivit bättre under säsongen. Men efter en mycket bra prestation från målvakten Viktor Ramirez säkerställde LSK ledningen i halvtid till 11-8.
 
Besökarna fortsatte under andra halvlek starkt och när det bara var 7 minuter kvar av matchen ledde de med 18-20. Det såg ut som att det inte var LSK:s dag, men laget var fokuserat och gjorde en publik-tilltalande återhämtning och gjorde sex mål inklusive tre från Oskar Nilsson, så att slutresultatet blev 24-22.
 
Resultatet betyder att LSK Herrar bara behöver vinna ytterligare en av de återstående fyra matcherna för att garantera tredje plats i serien och kvalspel. Deras nästa match är i Gångsätrahallen tisdag 5 mars kl 20.00 mot Uppsala HK.
 
LSK Damer spelade borta på söndag mot Bollstanäs SK och vann 22-25 (halvtid 8-9). Andrea Tjernberg var skyttedrottning med åtta mål. Deras nästa match är i Gångsätrahallen på söndag kl 14.00, mot Sollentuna HK.


Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *