Ytterligare 684 000 kr kan drabba Söderås

Lidingö26 januari 2019 kl 17.36

Först kom beskedet från tingsrätten att ägaren till Villa Söderås (VSQ Property) ska betala 2,5 miljoner kronor till det företag som utförde de kringliggande markarbetena och som sedan gick i konkurs.
 
Nu kommer nästa smäll; miljö- och stadsbyggnadsnämnden väntas vid sitt sammanträde den 30 januari besluta att påföra en byggsanktionsavgift på 334 198 kronor, eftersom markarbeten har utförts utan marklov.
 

Avgiften beräknas enligt plan- och byggförordningen och baseras på särskilda beräkningsregler med parametrar som antal kvadratmeter och dagens prisbasbelopp. Det innebär att miljö- och stadsbyggnadsnämnden inte godtyckligt kan döma ut vilken storlek som helst på avgiften, oavsett vad man tycker om VSQ Propertys hantering av marken.
 
Dessutom får VSQ Property ett rättelseföreläggande av nämnden som innebär att om de inte återställer marken så utdöms ett vite på 350 000 kronor. Marken ska vara återställd sex månader efter att nämndens beslut vunnit laga kraft. Besluten kan överklagas till Länsstyrelsen av VSQ Property.

Susann Thorngren

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *