Yoken/Wahlén vann SM-guld

Sport15 augusti 2019 kl 07.06

Tadva Yoken, spelande för Lidingö SK vann SM-guld i beachvolleyboll i början av augusti tillsammans med sin partner Sofia Wahlén från Gotland.

Yoken/Wahlén var ett av finallagen efter att ha slagit ut Camilla Nilsson och Sofia Ögren i semifinalen med setsiffrorna 22–20, 16–21 och 9–15.

Motståndare var Felicia Granberg och Karin Lundqvist.

Första set var en rejäl nagelbitare och Granberg/Lundqvist hade chans att avgöra med en setboll i slutet. Serven tog dock i nät och bollen därefter var det istället Yoken/Wahlén som hade chans att avgöra. De tog chansen och vann det inledande setet med 24–22. När de följde upp det andra setet med 21–17 var guldet vunnet.

Det var duons första gemensamma guld och Sofia Wahlén fick kliva högst upp på SM-pallen någonsin.

– Rolig match för oss men det var svängigt! Svårspelat i vinden men vi hade en taktik och följde den och till slut fick vi utdelning för den. Så det känns bra, sammanfattade Wahlén direkt efter matchen.

Tadva Yoken fyller i:

– Vi spelade så otroligt bra idag, både i semifinal och final. Det kändes som att vi spelade så bra som vi bara kunde i semifinal och då vill man så gärna, gärna, gärna spela lika bra i finalen och det gjorde vi. Stundtals nej men 90 procent, ja så det kändes fantastiskt kul att få avsluta på topp.

Foton: Micke Sjödin

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *