Willy:s billigast på Lidingö

Lidingö5 februari 2024 kl 04.283

Nu har listan över matkassen i små och stora butiker kommit. Det är PRO som gör undersökningen, som presenteras i deras tidning PRO Pensionären.

Undersökningen görs genom att närmare tusen PRO-medlemmar besöker över 700 butiker i nästan hela landet med ett urval av 46 varor av utvalda varumärken.

Den billigaste matkassen kostade 1279 kronor medan den dyraste kostade 1705 kronor, vilket är en skillnad på 426 kronor. Genomsnittspriset för PRO:s matkasse var 1495 kronor. Mellan stora och små butiker skilde det drygt 137 kronor i genomsnitt.

PRO:s prisundersökning genomfördes den 25 oktober 2023. Totalt besöktes 714 butiker varav 622 butiker redovisas i sammanställningen, 92 butiker saknade tillräckligt många jämförbara varor. I de fall butiken saknade fler än nio varor ersattes de saknade varorna med genomsnittspriset baserat på alla andra butikers pris på varorna. På så sätt jämförs butikerna med varann på ett rättvist sätt.

I Stockholms län undersöktes 105 butiker. På Lidingö finns fem butiker av dessa. Genomsnittspriset på Lidingö var 1 485 kr, alltså något lägre än genomsnittet för landet. Willy:s är den billigaste butiken på ön enligt listan och den åttonde billigaste i länet. Dyrast är ICA Nära Näset som kommer på plats 73 i länet. Det skiljer drygt 200 kr mellan den dyraste och billigare butiken. Här är listan (placering i Stockholms län):

8. Willy’s Lidingö Mjölksurrevägen 1 370 kr
9. ICA Kvantum Lidingö 1 378 kr
53. Coop Skeppet 1 545 kr
59. Hemköp Lidingö Brevik 1 557 kr
73. ICA Nära Näset 1 576 kr

Saknas: ICA Supermarket Käppala, Lidl och Tempo, samt småbutiker som Världens mat i Skärsätra. Vi har avrundat summorna till hela kronor.

Kommentarer

  1. Undersökningen är hämtad från PRO Pensionären. De skriver att utbudet på Lidl saknar så många varor som finns med i matkassen att det inte går att göra en rättvis jämförelse.

  2. Om jag fortfarande arbetade och behövde åka med Lidingöbanan var dag för att komma till jobbet hade jag farit i luften för länge länge sen. Detta är oerhört! Gör någonting nu, SL och Lidingö stad. Tänker på alla er som inte har något alternativ och som vackert finner er i situationen. Vad det kostar på. Jag läser allt som skrivs och är lika indignerad som alla andra.
    Bilden var helt perfekt. Det ser hemskt ut att utsätta människor för detta debacle, i mörker och i vinterkylan.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *