Vuxenutbildningen på plats i stadshuset

Amelie Tarschys Ingre klipper bandet.
Stad & Politik11 oktober 2021 kl 05.33

I torsdags invigdes Vuxenutbildningens nya lokal i stadshuset. Den ligger precis innanför dörrarna till höger efter entrén från Stockholmsvägen, intill biblioteket. Men här bedrivs ingen utbildning. Det är de administrativa funktionerna och rektorsexpeditionen som ligger här. Tidigare fanns vuxenutbildningen i Gångsätra gymnasiums gamla lokaler. Där huserar numera Christinaskolan.

Själva utbildningen bedrivs av externa leverantörer, i dagsläget finns alla i Stockholm. Det är effekten av att man nu har omorganiserat så att alla vuxenutbildningar i norrort har gemensamma kurser.

– Fördelen är att vi på så sätt kan erbjuda fler kurser, eftersom underlaget blir tillräckligt stort, säger Ola Gustafsson, rektor för vuxenutbildningen.

Korta tal hölls av rektorn Ola Gustafsson och Amelie Tarschys Ingre, ordförande i utbildningsnämnden. Därefter blev det bandklippning, det bjöds på bubbel och snittar och stunden avslutades med vacker musik från Musikskolan.

Amelie Tarschys Ingre (L), utbildningsnämndens ordförande, Ola Gustafsson, rektor Vuxenutbildningen och Ulrika Strandberg, chef för lärande- och kulturförvaltningen.

Vuxenutbildningen är en av Lidingös största skolor med 750 elever och vänder sig till de som vill komplettera sin gymnasieutbildning, byta yrke eller studera svenska för invandrare (sfi). Yrkesutbildningar som erbjuds är exempelvis målare, yrkesförare, elektriker, florist, frisör, kock, barnskötare eller undersköterska.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *