Villa Karlshäll blir förskola igen

Lidingö26 maj 2020 kl 06.57

Montessoriförskolan Kronjuvelerna flyttar in i Villa Karlshäll till hösten och villan blir återigen förskola.

Lagom till höstterminen flyttar den fristående montessoriförskolan Kronjuvelerna in i Villa Karlshäll och startar därmed sin andra förskola på Lidingö, Kronjuvelerna Elfvik. Ett långsiktigt hyresavtal har tecknats med Lidingö stad, som äger fastigheten.

—Det är positivt att det öppnar ytterligare en fristående förskola på Lidingö, vilket bidrar till ökad valfrihet för Lidingös småbarnsfamiljer. Roligt att det åter kommer att bedrivas förskoleverksamhet i vackra Villa Karlshäll, säger Amelie Tarschys Ingre, kommunalråd (L) och ordförande i utbildningsnämnden.

Förskolan Kronjuvelerna hyrde under våren Villa Karlshäll tillfälligt, medan deras lokaler i Rudboda renoverades, och är därför redan lite bekant med lokalerna. Annika Falkenberg är ägare och rektor för förskolan Kronjuvelerna:

– Som uppvuxen på Lidingö och med stor kärlek till öns natur, känns det fantastiskt att tillsammans med Hedda von Baumgarten få förverkliga drömmen att driva en pedagogisk verksamhet i Villa Karlshäll. Vi ser fram emot att tillsammans med barn, föräldrar och pedagoger lära känna och förädla miljön i och runt Villa Karlshäll.

Villa Karlshäll byggdes under senare delen av 1800-talet och användes först som privatbostad. Fastigheten har tidigare fungerat både som skola och förskola. Mellan 1994 och 2016 drev I Ur och skur Utsikten förskola i fastigheten. När de valde att flytta till andra lokaler fanns planer att bygga om Villa Karlshäll till bostäder men huset har sedan dess stått tomt och delvis renoverats.

Innan förskolan Kronjuvelerna Elfvik flyttar in den 15 augusti kommer viss anpassning att göras för verksamheten invändigt. En uppfartsväg har anlagts till Villa Karlshäll så att föräldrar kan lämna och hämta barnen via Elfviksvägen.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *