Vill du arbeta som röstmottagare 2024?

Stad & Politik4 januari 2024 kl 03.04

Den 9 juni i vår är det val till Europaparlamentet. Alla som har rösträtt i Sverige kan då rösta fram sina representanter. Nu söker vi röstmottagare på Lidingö som kan jobba på valdagen i Lidingö. Är du minst 18 år, talar god svenska och uppfyller övriga kriterier är du välkommen att söka. Du får en ersättning för ditt arbete.Detta finns att läsa på Lidingö stads hemsida.

Vad gör en röstmottagare? En röstmottagare tar emot rösterna, prickar av i röstlängden och granskar och räknar rösterna efter vallokalerna stängts. Du ansvarar också för ordning i, och i anslutning till, vallokalen. Uppdraget som röstmottagare kräver ett hjälpsamt och vänligt bemötande och stor noggrannhet. Du ska medverka till att valet genomförs på ett korrekt, tryggt och säkert sätt.

Arbetstiden är från klockan sju på morgonen till sent på kvällen. Du får sällskap av minst 5 röstmottagare i olika roller. Av dem leder och fördelar en ordförande arbetet tillsammans med vice ordförande. Under dagen har du möjlighet att ta flera raster.

Ersättning och utbildning

Arvodet, som är skattepliktigt, är 4 400 kr för ordförande, 3 800 kr för vice ordförande samt 3 200 kr för övriga röstmottagare.

Du som blivit antagen som röstmottagare får delta i en obligatorisk utbildning, såväl nya som de som arbetat i tidigare val. Ingen ytterligare ersättning utgår för utbildningstillfället och det skattepliktiga arvodet betalas endast ut vid fullgjord tjänstgöring med deltagande i kursen och tjänstgöring på valdagen och valkvällen.

Vi förutsätter att du som söker:

  • har fyllt 18 år senast valdagen
  • talar god svenska
  • är stresstålig, serviceinriktad och noggrann
  • inte kandiderar för ett parti i Lidingö stad
  • språkkunskaper är meriterande
  • för rollen som ordförande och vice ordförande krävs B-körkort

Läs mer på Lidingö stads hemsida.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *