VIKTIG SEGER MOT TIERP

Sport17 oktober 2022 kl 04.05

Vinsten mot Tierp med 2-1 (0-0)(1-1)(1-0) var nyttig ur två aspekter. Dels de tre poängen, men också för gruppen att känna segerns söttma!

Matchen var spelmässigt jämn och i slutperioden hade Tierp mer av spelet, men det är en naturlig reaktion när ett lag jagar. Men när Gusaf Grut har sin omutliga kväll, så är det svårt att vinna mot Lidingö. När sedan alla spelare ger allt så bidrar det givetvis till tre poäng. Sättet som segermålet tillkom var lite typiskt för matchen. Lidingö fick - i mitt tycke - en petig utvisning på grund av för många spelare på isen i slutet av andra perioden (39:44). De två minutrarna hängde med in i tredje perioden. Det var då som Ross Jaldung och Elis Swartling satte in en motattack och kontrade in 2-1 (40:35). Ross la en perfekt passning och Elis (2) stötte in pucken!

Tierp tog ledningen i matchen i mittperioden (29:37) och hade då ett tryck mot hemmalaget. Men precis som i första perioden var det Lidingö som kom tillbaka i slutskedet av mittdelen.

Kvitteringen (32:18) kom genom ett bra skott från Loke Beckman (3) i powerplay efter assist av Kalle Kinch och Ross Jaldung.

Många spelare gjorde bra insatser. Fastnade bland annat för Elis Swartling, som slet strålande. Trots att Lidingö saknade tre ordinarie backar så märktes inte det i spelet. Fredrik Klasenius, väldigt uppoffrande. Isak Karlsson gjorde sin bästa A-lagsmatch. Jacob Paganderth är till och med bättre som back än forward. Linus Brofäldt visade att insatsen mot Järfälla inte var någon tillfällighet. Kalle Kinch är stabil.

Av forwards så blir jag alltid imponerad av Jocke Lundhs klokhet. Kul också att se att Gustav Dahlstedt och Viktor Fäldt mer och mer närmar sig formen. Max Brodén är en jobbig spelare - för motståndarna - och Loke Beckman och Ross Jaldung (tillsammans med Swartling) ser till att få ner pucken djupt och därmed sätta tryck.

Kampen om en plats i Alltvåan kommer bli hård. Men segern nu ökar chansen ordentligt. På tisdag är det ny hemmamatch då Iron är motståndare. Matchstart 19:30.

Människan behöver sina svårigheter, för de är nödvändiga för att njuta av framgången!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *