VIKTIG SEGER MOT ÄLTA FÖR VIKINGS!

Sport12 januari 2019 kl 09.54


En förlust mot Älta hade sannolikt betytt att chansen till div 2 spel nästa säsong varit definitivt borta för IFK Lidingö Vikings i hockey.

Nu blev det en säker seger med 4-1 (2-0)(1-1)(1-0) skott: 28-33.

Periodsiffrorna motsvarar i stort matchens utvecklig. Lidingö gör en bra första period  där spelet i numerärt underläge var mycket bra. Bland annat klarades sex minuter i underläge ut på ett bra sätt.

Dessutom gjorde Vikings 1-0 (5:54) i powerplay. Kalle Kinch sköt målet med hjälp av Gustav Dahlstedt och Jacob Paganderth. På Kalles minuskonto var två utvisningar i perioden plus en till i den andra.

Karl Versteghs gjorde en utmärkt match och hans framspelning till Victor Frykfeldts 2-0 (15:59) var en av matchens delikatesser!

I andra perioden tappade Lidingö sitt spel men Älta kunde inte utnyttja detta faktum. Troligen tappade Älta lite av sin motivation när Gustav Dahlstedt satte 3-0 (23:30) framspelad av kedjekamraterna Jacob Paganderth och Fredrik Klasenius.

Älta reducerade visserligen till 1-3 (29:23) men någon större fara blev det aldrig.
Sista perioden blev lite av en transportsträcka och 4-1 (49:10) av Gustav Dahlstedt gjorde att segern var säkrad.

Undertecknad såg inte matchen själv, men mina rapportörer var överens om att Gurra Dahlstedt (gjorde tre poäng), Karl Versteegh, Fredrik Klasenius och Joel Thorén (bra skymning vid 1-0 bland andra).

För att ha en möjlighet att få (åtminstone) kvalspela till div. 2 måste man komma fyra som sämst. Den positionen har just nu Ormsta med 11 poäng. Lidingö har 8 poäng. På tisdag möts lagen i Childhoodhallen kl 19.00.

Då måste våra supportrar ställa upp!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *