Vi tänker utanför boxen när det gäller träning och spel!

Sport26 mars 2020 kl 06.042
Johan Mihkelson Ringqvist driver Ekholmsnäs Golf, Sveriges största golfklubb.

Johan Mihkelson Ringqvist, ägare av Ekholmsnäs Golf Lidingö, berättar:
– Som många känner till arbetar vi intensivt med en långsiktig utvecklingsplan för golfbanan vid Ekholmsnäs. Under senaste åren har vi investerat mycket i vår nya träningsanläggning och blickar vi framåt hoppas vi få en möjlighet att bygga ut delar av golfbanan. Se tidigare artikel i Lidingö Nyheter.

Fram tills Ekholmsnäs Golf vet mer exakt vilka utbyggnadsmöjligheter de får, vill vde skapa bättre förutsättningar för träning och spel på den befintliga golfbanan.

– Vår ambition är att erbjuda våra medlemmar bästa möjliga förutsättningar för golfträning, säger Johan Mihkelson Ringqvist. Den nya träningsanläggning med möjlighet att träna från grästee samt tillgång till vårt fina närspelsområde, har visat sig vara ett vinnande koncept. För att utöka möjligheterna till träning kommer vi under säsongen 2020 erbjuda träning på golfbanan på ett helt nytt sätt. 

Genom att stänga av banan för spel under vissa tider kommer klubbens medlemmar kunna träna slag från 170 meter och in, från gräs och mot riktiga greener. Man kommer att sätta upp utslagsplatser (stationer) från olika avstånd både från lägen på fairway och från ruffen. Som exempel kommer hål nummer 2 ha fyra stationer med slag från 170, 130, 90 och 50 meter. Genom att tänka om hur golfbanan utnyttjas kommer man att ge medlemmar möjlighet att träna golf under riktiga förhållanden. Vill man använda egna bollar vid träning eller låna så har klubben bollar att låna till de som behöver.

Utmaningen för många golfklubbar är att skapa ett långsiktigt golfintresse bland barn och ungdomar. Att slå några slag på drivingrangen och putta lite på en övningsgreen är såklart en bra inkörsport till spelet. Klubben vill dock ta steget längre. Under de tider då delar av golfbana är stängd för träning kommer det finnas  en slinga på fem hål öppen för barn och ungdomar att testa på att spela golf utan kostnad. Inga krav på handicap eller medlemskap kommer att krävas för att spela. Bara ett intresse för att testa på spelet.

– Vi hoppas detta ger upphov till ett ökat golfintresse och ett incitament att vilja lära sig mer om spelet, sammanfattar Johan Mihkelson Ringqvist.

Tanken är att golfbanan kommer att vara stängd för ovan nämnda aktiviteter vid två till tre tillfällen i veckan med ett förmiddags- och ett eftermiddagspass. Mer information kommer under våren.

Kommentarer

 1. Det skall INTE byggas någon ny golfbana på Lidingö.
  DET RÄCKER MED EN GOLFBANA.
  Värna om Lidingös natur.
  Benke

  1. Hej Bengt! En liten rättelse bara. Sedan 2002 har vi två banor på ön. Sticklinge och Ekholmsnäs. Vi värnar naturen men även öns alla barn och ungdomar som spelar golf och åker skidor. Därför vill vi förbättra förutsättningar för dem att utföra sina frilufts/idrottsaktiviteter.
   /Johan

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *