Vi sparar pengarna inför miljöpartistiska skattehöjningar

Debatt29 januari 2020 kl 16.481

Svar på insändare av Patrik Sandström och Karolina Skog

Miljöpartiets representanter slår i en replik sig för bröstet för deras insatser för polisen och rättsväsendet. Många lidingöbor undrar nog vilken verklighet de lever i. Under tiden som Miljöpartiet suttit i regeringen och haft ansvaret för tryggheten och polisen har de kriminella gängen fått fäste i många delar av landet. I Malmö avrättas en mamma med sitt barn i famnen, på Östermalm nära oss på Lidingö sker bombdåd och samhällets har retirerat från flera områden där de boende lever i fruktan för kriminella gäng. 

I detta miljöpartistiska Sverige slår sig Sandström och Skog för bröstet och berättar om sina stora satsningar på polisen samtidigt som friår får mer pengar i budgeten 2020. Moderaterna på Lidingö och i riksdagen prioriterar tryggheten och vill genomföra både skarpa lagförslag här och nu för att komma åt gängen, men också ge rättsväsende och polis mer pengar för att kunna låsa in fler kriminella under längre tid. I Sandströms och Skogs Sverige saknas budgetutrymme för att genomföra åtal och rättegång. Du hinner knappt oroa dig färdigt över en trygghetsskandal innan en ny avlöser den.

Regeringspartierna tvingas nu tack vare Moderaterna att ge tillbaka 16 miljoner kronor till Lidingöborna. Samtidigt röstar ni dock igenom en utökad utjämningsskatt tillsammans med Centerpartiet, Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna. Ni flyttar med andra ord ytterligare 11 miljoner kronor från Lidingö till Malmö, Göteborg och andra storstadskommuner som egentligen borde kunna stå på egna ben. 

Slutligen undrar Sandström och Skog hur Moderaterna avser att spendera dessa pengar. De kvarvarande 5 miljonerna är såklart bättre än ingenting, men ändå en marginell summa i kommunens totala budget på 3,1 miljarder. Vi gör nog bäst i att spara dessa pengar till nästa gång Miljöpartiet vill öka på de 650 miljoner kronorna vi redan idag betalar in till skatteutjämningssystemet.

Ida Drougge (M), riksdagsledamot på Lidingö
Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande på Lidingö

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *