Vecka med berg- och dalbana för LSK

Sport10 februari 2023 kl 03.22

LSK:s segertåg fick ett abrupt slut då man gick på en ordentlig mina när man mötte HK Cliff borta. Men senare i veckan gick det bättre mot Sollentuna.

I matchen mot Cliff blev det 36 insläppta mål och 17 gjorda vilket innebar förlust med hela 19 mål. Detta i en match som till stor del kan handla om serieseger. När domarna blåste igång matchen så gick tåget snabbt och LSK stod tyvärr kvar på perrongen. Cliff kunde denna gång ta hem en enkel och övertygande seger med 36-17 (18-6).

– Vad ska man säga, en riktig plattmatch från vår sida, säger assisterande tränaren Christoffer Simm.  

Cliff börjar som förväntat väldigt starkt och gör mer eller mindre mål på alla sina lägen första 15 minuterna. Vi kommer fram till fina lägen men har svårt att få bollen i nät.  Inte så mycket mer att säga om matchen förutom att ingen från LSK den kvällen är helt nöjd med sin insats avslutar Christoffer.

Målgörare i LSK: Ted Wettebrandt 6, David Rimbe 5, Atle Gullander 2, Oskar Nilsson 2, Wictor Brage 1, Carl Sundelin 1.

Några dagar senare var det ny bortamatch, denna gång mot Sollentuna HK. Ett lag som i december besegrade LSK i Gångsätrahallen med 33-29. Således fanns det revansch att utkräva. Efter haveriet mot Cliff var det också upp ur källaren som gällde. Laget gjorde en gedigen insats och kunde i Sollentuna Sporthall till slut stå som segrare med 40-32 (20-17).

– Vi fick en rejäl urladdning när det kommer till att göra mål den här matchen säger Christoffer Simm. – Vi började mycket bättre den här gången mot Sollentuna. Våra kantspelare gör tillsammans 22 mål vilket är mer än hälften av målen. Många av dessa mål kom i uppställt anfall. Att få mycket kantlägen är något vi har slitit lite med under säsongen.

– Vi hade också under matchen flera fina kontringar och jag tycker att framåt den här matchen visar vi tydligt att vi är ett topplag i division 2. En stor eloge till alla spelare anfallsmässigt denna gång. Bakåt har vi däremot vi lite att fila på. Det är andra matchen i rad som vi släpper in över 30 mål. Nu står försvarsträning på agendan avslutar Christoffer.

Målgörare LSK: Oskar Nilsson 11, Martin Alm 8, Carl Sundelin 5, Wictor Brage 4, David Rimbe 4, Ted Wettebrandt 3, Johan Juliusson 2, Sebastian Larsson 1, Andreas Roger 1, Fredrik Wahlgren 1. Nästa match är hemma i Gångsätrahallen den 12 februari kl 12.30 mot HK Roslagen.

Text: Christer Thelin
Foto: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *