Växande juniorverksamhet på Ekholmsnäs Golf Lidingö!

Sport26 juni 2022 kl 03.532

Johan Mihkelson Ringqvist, ägare till Ekholmsnäs Golf Lidingö berättar:

– Vi är nu mitt inne i vårt andra juniorläger för denna säsong och denna vecka är det över 90 deltagare och såhär ser det ut under de 4 lägerveckor vi anordnar under denna golfsäsong.

– Det visar vilket enorm intresse det finns bland öns ungdomar för golf vilket såklart är mycket glädjande! Framgångsfaktorn får tillskrivas vårt tränarteam där vår Head Pro, Markus Andersson, är huvudansvarig. Markus har under ett antal år byggt upp vår juniorverksamhet från grunden och vi ser nu resultatet av Markus långsiktiga engagemang.

– Det är helt klart en utmaning att få ungdomar att stanna kvar i golfen då de väl gått en utbildning eller varit med på ett läger. Men här har Markus lyckats då vi ser många återkommande elever som uppskattar att umgås, träna och spela hos oss.

– Vi ser nu fram emot att öppna nya golfbanan under 2023 som ger oss ytterligare möjlighet att utveckla ungdomsverksamheten. Behovet att få spela och träna golf utan att behöva lämna Lidingö blir allt tydligare. Vi har idag runt 300 barn och ungdomar i någon typ av organiserad träning under året. Vi lider dock av samma problem som många andra juniorverksamheter på Lidingö, nämligen att det är kö. Kö till kurser, kö till läger, kö till medlemskap. Vi är såklart tacksamma över de ytor vi idag kan nyttja för golfbanan och för träning men blickar vi in i framtiden måste vi hitta ny ytor om vi ska kunna tillgodose behovet från alla barn och ungdomar.

Kommentarer

  1. Mikhelson är ju en entreprenör sägs det så varför inte arrendera mark på andra sidan Askrikefjärden på Bogesundslandet mitt emot Fågelöudde vid campingen? Golfklubbens enda chans att expandera. Hur svårt kan det vara? Lidingö, med M i spetsen, har många stenkorkade politiker men det finns gränser.

  2. Min syster och hennes man samt några andra i vårt sällskap har nu vid två tillfällen promenerat mellan backen och övningsfältet och vid bägge tillfällen nästan fått en boll i huvudet (landade ca 3-5 m från oss). Ingen ropade varning och ingen lyssnade när vi andra gången gick ditt för att säga till. Kan klubben sätta upp högre stängsel? Bygga tak över gångvägen? Förbjuda folk att använda de klubbor som slår över nätet? I sommar/vår 2023 kommer någon bli dödad eller allvarligt skadad om detta fortsätter!!!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *