Vattenverket har fått ny ägare

Lidingö17 augusti 2020 kl 06.49

I en pressrelease berättar Högberga Gård att Vattenverket vid Kottlasjön fått nya ägare. Så här poetiskt beskriver man ägarskiftet:

Efter att ha väckt en slumrande prinsessa till liv och fått henne att dansa på Lidingö är det dags för en ny kavaljer att bjuda upp. Nu säljer Högberga Gård Vattenverket till Lidingöprofilerna Mia Granath och Staffan Wendt.

För två år sedan väckte Högberga Gård liv i Vattenverket vid Kottlasjön och gjorde det till sin mysiga bakficka. Med varsam verkstadshand förvandlades det hundraåriga vattenverket till kafé, mikrobryggeri, konferens- och festlokal och har sedan dess lockat såväl förbipasserande Lidingöbor som innerstadsbor på utflykt. Nu ska nästa kapitel skrivas då Vattenverket får nya ägare. Mia Granath är entreprenör och inredare och har bland annat drivit Elfviks Gård, Långängens Gård samt varit VD för Pier 16 i Gåshaga. Staffan Wendt tillhör familjen som startade bageriet Kringlan 1923.

– Det har varit hur kul som helst att bygga upp Vattenverket och se hur verksamheten fått helt nytt liv, säger Johan Hjort, VD för Högberga Gård. Vi har varit väldigt angelägna om att lämna över till en person som vill fortsätta bygga utifrån den grund vi nu har skapat; Mia och Staffan känns helt rätt. De känner omgivningarna och delar vår vision om att skapa förutsättningar för skönt häng med gäng.

– Vi är väldigt förtjusta i Vattenverkets sköna atmosfär och spontana stämning och lovar att behålla den samtidigt som vi förstås vill utveckla konceptet med nya erbjudanden, säger Mia Granath. Bland annat kommer mikrobryggeriet ersättas av eget bageri.

Ägarbytet skedde den 15 augusti.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *