Vårvandring på söndag

Om solen kommer fram på söndag, så gör bina det också.
Natur24 april 2020 kl 12.371

Naturskyddsföreningen ordnar nu på söndag den 26 april en vårvandring på norra Lidingö, i samarbete med Friluftsfrämjandet.

Förhoppningen är att man ska få se vildbin som är ute flyger, men det beror på om solen är framme och att det är lite varmt. Men fåglarna sjunger och vårens blommor blommar, så det blir ändå en härlig stund i skogen. Vandringen leds av Virginia och Folke Kustvall Larsson och de uppmanar alla att ta med kikare och matsäck, för en kortare kafferast är inplanerad.

Vandringen är cirka 2,5 timmar lång och börjar klockan 09.30 vid Fågelöuddebadets övre parkering.

Kommentarer

  1. En klumpig sömndrucken humledrottning hade förirrat sig in mellan balkonginglasningen och vek av åt fel håll när jag försökte hjälpa till och styra öppningen av rutorna utan att hon skulle skadas. Hon var rejält stor med humlemått mätt men rörande fin och hon signalerade Sommar. Då skulle jag haft en fungerande kamera till hands. Men jag har ju kvar en minnesbild av humledrottningen på näthinnan. Hon försvann ett ögonblick senare just när jag var fullt upptagen med att ändra fönsterrutorna utan att hon skulle komma i kläm.

    Jag blev förbryllad av att benen på humlan var så gula. Efteråt funderade jag på om humlan möjligen hade kommit åt de från påskriset nedplockade gula påskfjädrarna som låg i en hög på balkongbordet. Möjligen var det så för färgen var exakt den samma. Jag utgår från att humlans ben är så klibbiga att en touch av påskfjädrarna räcker för att hon skulle bli grant gul. Solen sken från en då klarblå himmel och alla moln får tänkas bort en dag som denna.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *