Var med i stadens resvaneundersökning

Stad & Politik17 oktober 2021 kl 05.09

Mellan den 11 och 24 oktober pågår en resvaneundersökning med hjälp av en app. Undersökningen har i veckan gått ut till 20 000 slumpvis utvalda Lidingöbor. Även du som inte fått brev hem är välkommen att delta och bidra till att utveckla transport-systemet, kan man läsa på stadens hemsida.

Tillsammans med företaget Trivector genomför vi en undersökning om hur du som bor på Lidingö reser. Genom att samla information om dina resor via en app i telefonen kan du bidra med värdefull kunskap. De insamlade uppgifterna använder vi för att förstå resmönster och resultatet bidrar till att utveckla transportystemet utifrån invånarnas behov. Du är helt anonym och resultatet kan inte spåras till en enskild person.

Undersökningen pågår i två veckor, från måndag den 11 oktober till och med söndag den 24 oktober. Vi vill gärna att du deltar minst en vecka och förstås gärna hela perioden.

Med hjälp av appen TravelVu, samlar du information om dina resor direkt i din smarta telefon. Du behöver inte ändra beteende på något sätt utan bara se till att ha telefonen med dig när du färdas. Då registrerar appen dina resor och försöker avgöra vilket färdmedel du använder. Du granskar sedan resultatet och justerar vid behov. När du har godkänt dina resor för dagen kan de användas som underlag. Kvaliteten på data bygger på en kombination av teknik och människa så det är viktigt att du granskar och eventuellt korrigerar data.

Appen frågar också lite om dig och ditt hushåll, detta för att vi ska förstå hur olika grupper använder transportsystemet. I appen ställs också någon fråga om vad du tycker om trafiken lite mer generellt.

Vi är intresserade av alla dina resor, oavsett resornas längd, färdmedel och syfte. Är det någon dag du inte alls rest är vi intresserade av att få veta det också.

Kom i gång

  • Börja med att ladda ner appen TravelVu i App Store eller Google Play
  • Välj undersökningen RVU Lidingö
  • Följ instruktionerna i appen och besvara enkäten

Undrar du något?

Mer information om hur du använder TravelVu finns på travelvu.app/ För support och frågor om TravelVu, mejla support@travelvu.app. Du kan också använda dig av online-forumet på support.travelvu.app, där du kan läsa svaren på vanligt förekommande frågor och ställa egna frågor. För frågor om studien i stort, kontakta kundtjanst.teknik@lidingo.se

Lycka till och stort tack på förhand för din medverkan.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *