Var med i Bildrebusjakten!

Så här såg det ut senast som Bildrebusjakten arrangerades. Nu är den tillbaka i mindre form, digitalt, men oftare
Lidingö7 oktober 2020 kl 07.01

För fyra år sedan arrangerades Bildrebusjakten senast. Då stod Lidingö Tidning och Hembygdsföreningen för arrangemanget. Hembygds-föreningen finns fortfarande med på ett hörn, men huvudarrangör är nu Lidingö Nyheter.

Tävlingen kommer nu att löpa varje månad, med start 1 november och målgång 30 november. Tävlingen blir nu helt digital. Det blir till en början tio frågor per månad som kommer att finnas här på Lidingö Nyheter. För att delta laddar man hem ett tävlingsformulär och betalat startavgift. Sedan har man en månad på sig att lösa gåtorna och lista ut var bilderna är tagna. I slutet av månaden redovisas de rätta svaren och vinnaren utses. Samtidigt börjar nästa månads tävling.

Vinnaren kommer att få ett fint pris, dessutom lottar vi ut böcker bland de deltagande.  

En av frågorna (kanske fler) kommer att vara ”läsarnas fråga”. Du kan alltså själv vara med och skapa tävlingen. Skicka in en gåta, en bild eller en bildgåta från Lidingö (och gärna svaret också) så lägger vi in en fråga varje månad från läsarna.

Vidare kommer gamla bilder och gåtor från tidigare tävlingar att användas. Vi börjar enkelt och kommer att bygga på med nya moment allt eftersom.
Vi planerar att göra frågor med historiska bilder, räkneuppgifter där koordinaterna till målet blir lösningen, korsord och QR-koder som ska scannas av. Men inte i början, det kommer.

För att delta behöver man en smartphone, vilket inte alla har, men då får man leta upp någon med en sådan telefon som man kan samarbeta med.  

Den 1 november börjar tävlingen. Men innan dess (senast den 28 oktober) ser vi gärna att du skickar in din fråga till info@lidingonyheter.se.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *