Välskött och pålitligt företag

Medarbetaren Lars-Åke Boman på Batterigrossisten.
Näringsliv22 januari 2021 kl 06.08

1997 startade Mikael Ohlsson BatteriGrossisten BG, då belägen på Kolmårdsvägen, i en tidigare frisersalong om 50 kvm.

Mikael har sedan dess varit i branschen och det har hunnit bli 23 år, så gedigen erfarenhet och kunnande har insamlats vad gäller alla typer av batterier.

– Företaget flyttade till Tryffelslingan och industribyggnaden, där vi hade vår verksamhet brann tyvärr ner till grunden 2006. Parallellt gjordes det möjligt att köpa mark i Stockby och 2010 stod en ny anpassad byggnad klar med fokus lågt U-värde (isolerings mässigt), miljötänkande och brandsäkerhet.

– Vi är mycket nöjda och stolta över vårt hus, säger Mikael. Vi har 3,5 anställda som alla varit i verksamheten länge och företaget har alltid präglats ett kvalitets- och säkerhetstänkande.

BatteriGrossisten är sedan länge distributör av batterier från bland annat de ledande varumärkena Varta, Odyssey och sedan 1997 generalagentur från Cadex Electronincs Inc. batterivård och testutrustningar från Kanada. Ett brett sortiment av både så kallade hemmabatterier, stationära och portabla batterier med tillhörande kringutrustning och har både alkaliska, litium och laddningsbara batterier samt sammansättningar.

– Vi säljer ”Det mesta till de flesta” vilket vi har som slogan säger Mikael, det vill säga olika industrier inom b2b sektorn och kommuner, public safety etc., även de privatpersoner som kommer till oss och önskar hjälp med bilbatterier eller hemma batterier.

Batterigrossisten har bara ett par procent av marknaden som är stor och mycket är näthandel. De finns naturligtvis också på nätet. Konkurrenter är bland annat Batterigiganten, batterikungen, Batteriexperten, GP-batterier m.fl. I hemmen kan man finna Batterigrossistens batterier i apparater som fjärrkontroller, larm och larmdeckare garageportöppnare, ficklampor, etc. För industriellt bruk återfinns de bland annat i backup-system, radiokommunikation, industrirobotar, båtar, bilar, larmcentraler, personsökare - listan kan göras lång.

– Coronapandemin har inte påverkat vår affär allt för mycket då vi har förbrukningsprodukter, så jag tycker vi haft hygglig tur så här långt och var varit relativt förskonade, säger Mikael. Vår ambition är som vår policy det vill säga att erbjuda kunden de bästa och mest ekonomiska lösningarna i kombination med kvalitet och hög servicegrad och vi vill fortsätta att driva ett välskött, pålitligt företag med nöjda kunder, avslutar Mikael.

FAKTA
BatteriGrossistenBG
sedan 1997
Ekholmsnäsvägen 46, Stockby
Ägare: Mikael Ohlsson
Antal anställda: 3 plus en ekonomikonsult
www.batterigrossisten.se

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *