Välkommen till ”nya” 450 Gradi!

Näringsliv9 november 2022 kl 04.002

Att 450 Gradi har flyttat till gamla Sjövillans lokaler är nog en gammal nyhet. Men nu planerar den populära restaurangen för flera nyheter.

Redan nu serverar man luncher varje dag, och inte bara pizza. En blandning av svensk husmanskost och italienska specialiteter. Till sin hjälp har man anställt en svensk och en italiensk kock som båda lagar fantastiskt god mat.

När Lidingö Nyheter var på besök berättade en av gästerna att han på 450 Gradi i förra veckan hade ätit ”den godaste fläskläggen” i hela sitt liv.

– Ja, han är väldigt duktig, vår kock Göran, intygar Jesper Blomqvist, en av delägarna på 450 Gradi.

Denna dag står Görans köttbullar på menyn och antalet lunchbesökare slår nya rekord.

Annars är det fredag- och lördagkvällar som är mest populära.

– Det är ofta nästan fullsatt på helgkvällarna, berättar Jesper Blomqvist. Och det måste det vara, vi har 130-140 platser i restaurangen, men intäkterna måste täcka fler i personalen och mer lokalyta att värma upp, för att inte tala om ugnarna. Vedpriset har stigit med det dubbla sedan förra året.

400-500 pizzor bakas varje fredag och lördag på 450 Gradi.

I somras hade man 15–17 ungdomar anställda som hjälpte till. Många av dem har valt att fortsätta jobba på helger och kvällar. På kvällarna erbjuder man numera förrätter, pasta, desserter och en egen gjord ”gelato”. Så pizzerian har blivit en riktig svensk/italiensk restaurang.

Den andra nyheten är att man håller på att ställa i ordning en fest- och konferensvåning en trappa upp. Det kommer bli ett viktigt tillskott till den övriga verksamheten. Passar perfekt till företagsevent, födelsedag eller bröllop. Upp till 90 sittande kommer man kunna ta emot.

– Varför inte samla arbetsgruppen här så kan vi ordna en kurs i hur man lagar äkta napolitansk pizza, säger Jesper. Det är ett jättekul event, som alla uppskattar.

En viktig del hos 450 Gradi är naturligtvis ”take-away”-verksamheten. Att hämta en pizza på hemvägen är inte märkvärdigt, men uppskattat. På fredagar och lördagar bakar man mellan 400 och 500 pizzor, till både sittande gäster och för avhämtning.

Öppet: tisdag–fredag. Lunch: 11.00–14.00. Tis–torsdag 17.000–21.00. Fredag: 17.00–22.00. Lördag 12.00–22.00. Söndag: 12.00–21.00. Köket stänger en timme innan. 
www.450gradi.se

Kommentarer

  1. Jättekul att det går så bra och att det blir fler möjligheter! Vi har hängt med sedan öppnandet i Käppala och har haft barn som praoat på Gradi. Dock kan det bli iskall pizza om man beställer hem via Wolt. Detta har påtalats både till Wolt och Gradi så vi ser fram emot bättring där. Utöver det, alltid toppbetyg!

  2. Trevligt med en ny restaurant på Lidingö
    Vore bra om menyn för hämtmat publicerades på Lunchguiden så att man kan bestämma och beställa i förväg när man skall ta med mat hem.
    Claes

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *