Välkommen till kvällens partiledardebatt i Ansgarskyrkan

Näringsliv23 augusti 2022 kl 06.00

I kväll klockan 19.00 arrangerar Lidingö Näringsliv en partiledardebatt i Ansgarskyrkan där samtliga partiledare deltar, med Claes de Faire som moderator. Debatten pågår i två timmar och berör Lidingös framtid, finanser, näringslivet roll och framtid, service och tjänster, jobben på ön, Lidingö Centrums, våra närcentrums utveckling samt kollektivtrafikens framtid.


Företagen behöver stabilitet och långsiktighet i en allt tuffare värld

Även om vi fått upp farten i utvecklingen av företagsklimatet på ön så räcker inte det. Omvärlden och samhället förändras i ett allt snabbare tempo. Det finns globala faktorer som vi kan inte kan påverka men som får konsekvenser för oss lokalt och det finns områden som vi kan styra över själva.

Våra företag på ön vill växa och skapa fler arbetstillfällen och Lidingöborna vill gärna jobba på ön om det går, pensionärerna jobbar längre och fler startar företag.

Det finns ett antal områden som påverkar företagsklimatet mer än något annat och ett av dem är politisk oförutsägbarhet. På Lidingö har vi haft en politisk majoritet under de senaste fyra åren som fungerat bra för utvecklingen av företagsklimatet på ön och mycket har blivit gjort (se artikeln Näringslivet är guld för Lidingö). Vi hoppas, oavsett vilka partier som kommer att styra i den kommande mandatperioden, att företagsklimatet under nästa mandatperiod förbättras ytterligare samt att tillväxt skapas hos företagen med fler jobb.

I kvällens debatt hoppas vi bland annat få höra de olika partiernas förslag till utveckling av näringslivet och Lidingö.

Så välkomna till debatten i Ansgarskyrkan eller gå in på Lidingö Näringslivs Facebooksida där debatten sänds live, så får ni svaren!

Katarina Palmstierna

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *