Välförtjänt seger mot serieettan!

Bild från tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten
Sport2 november 2022 kl 07.19

Lidingö Vikings gjorde en stormatch mot serieledande Sollentuna och vann med 2-0 (0-0) (2-0) (0-0) skott: 27-22.

Ett intressant faktum är att Sollentuna bara förlorat två matcher hittills – båda mot Lidingö!

Matchen var tempofylld och det var med glädje det gick att konstatera att Lidingö så fint hängde med i Sollentunas tempo och kunde till och med utmana i skridskofart. Loke Beckman och Ross Jaldung åkte ifrån sina motståndare vid flera tillfällen.

Ett lag byggs bakifrån. Gustaf Grut var som vanligt – det vill säga smått fenomenal och fick en ny välförtjänt nolla. Inte i betyg utan i antal insläppta mål!

Sex backar som i lugn och ro ser till att Sollentuna hade svårt att komma in framför mål, utan fick mest hålla till i hörnen. Att bara tillåta tre skott mot ”Grutten” i andra perioden tror jag inte Sollentuna väntade sig?

Forwards var utan undantag värda fyra vikingahjälmar i betyg. Gustav Dahlstedt får fem stycken bland annat för sina två mål, men framför allt för det andra som var en uppvisning av Dahlstedt i förra årets form!

Måste också harangera killarna i tredje linjen. Att se hur Eddie Lee och Adnan Mlivic sliter är en fröjd och gör att Erik Friberg rycks med och gör en strålande match. Denna kedjas uppoffrande spel ger en signal till övriga att ge järnet i VARJE byte.

Båda målen kom i andra perioden. Det första på en fin kontring, där Viktor Fälth och Gustav Dahlstedt kom i ett två mot ett läge. Fälth till Dahlstedt (2) och 1-0 (26:26).                                            

2-0 (39:36) var matchens sevärdhet! Loke Beckman lyfte ut pucken och Dahlstedt tog den i mittzonen. Gjorde en härlig dragning, som måste ha gjort backen yr. Kom fri och sköt ett skott som blev retur, och som Gustav Dahlstedt (3) satte!

Nu väntar Rimbo (b) på fredag, Det gäller att inte vara nöjd med denna seger för poängen mot Rimbo är viktigare än mot Sollentuna.

Framgång beror på ansträngningen, sa redan Sofokles!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *