Välförtjänt seger mot Åkers/Strängnäs!

Foto: Jonas von Hofsten, från tidigare match.
Sport20 februari 2022 kl 07.26

En väl genomförd match av Lidingö gav en säker seger mot Åkers med 5-3 (1-1)(3-1)(1-1) skott: 29-26.

Vikingarna gjorde en av sina bättre matcher i Alltvåan och kunde kontrollera mötet med Åkers på ett säkert sätt. Stor anledning var att passningsspelet var bättre än på länge, vilket ju automatiskt ger ett snabbare spel.

Åkers/Strängnäs var heller inte på sitt bästa och laget tog en time out i ett tidigt skede, och det gav i och för sig ett kvitterings mål till 1-1 efter 13:27.

Då hade Victor Fälth (3) redan (8:53) gjort ett fint mål i samarbete med Teodor Liss-Karlsson (ass även Marcus von Sydow).

Andra perioden var Lidingös bästa och Max Brodéns (4) 2-1 (25:12) en liten delikatess. Max fick en lång passning av Fredrik Klasenius (?), som han tog på volley, och slog pucken över backen och själv fick pucken i friläge!

Det är något visst med skott som går stolpe in, och det gjorde Fredrik Klasenius (5) mål till 3-1 (27:51), på en fin passning av Oscar von Sydow.

Åkers reducerade till 3-2 (31:35) i power play, men repliken kom snabbt från hemmalaget. Jonatan Wilunds (3) skott gick i mål 37 sekunder senare (ass Henrik Grönlund och Gustav Dahlstedt) betydde alltså 4-2.

Sista perioden kändes mer som att lagen spelade av tiden speciellt efter att Joakim Lundh (9) gjorde 5-2 (42:45).

Att Åkers sedan minskade marginalen till 5-3 (56:39) betydde inget för matchutgången.

Väldigt kul att se att flera spelare "steppade upp" t ex Victor Fälth, som mer och mer kommer i fatt den form vi vet att han besitter när han slipper skador.

Överbetyg till nästan alla!

I och med segern så finns det fortfarande en teoretisk möjlighet att knipa 6:e platsen i tabellen, men då krävs seger i de två avslutande matcherna som är Järfälla (b) och Nacka (h)! Samtidigt får inte Sudret och/eller Järfälla vinna sina matcher.

Chansen? Inte stor - men finns!

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *