Vägarbete i Skärsätra upprör boende

Lidingö20 maj 2024 kl 04.249
Bara du som prenumererar får:
• Över 5000 artiklar i arkivet
• Alla reportage
• Alla tester (kräftor, semlor, restauranger)
• Bildrebusjakten 1 gång/månad
• Dryckesguiden 1 gång/månad
• Bopriser 1 gång/månad
• Nyhetsbrev 1 gång/månad
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
Läs denna artikel gratis!
... och du får 5000 andra artiklar också!
Prenumerera från
29 kr/månad
Första månaden gratis!
Ingen bidningstid
Klicka här
Du stödjer Lidingös lokala dagstidning med oberoende journalistik
En månad i taget
29 kr/månad
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
Årsprenumeration
295 kr/år
(24:50/månad)
(Ord pris 345 kr/år)
Ingen bindningstid
Första månaden gratis!
En dag
49 kr/dag
Engångsbetalning (kort eller Swish)
Har du redan ett konto?

Kommentarer

 1. Sättet kommunen hanterar det här på är slående uselt. Att man blankt struntar i de som drabbas av detta samt blundar för säkerhetsrisker med att göra detta under period med mkt trafik och små barn i rörelse är ofattbart. Att man sen inte heller informerar el besvarar frågor från boende är extremt dåligt skött.
  Anledningen som ges informellt (av kommunens egna anställda) är att stadens avtal med leverantör går ut, varför man väljer att driva igenom projektet och inte vänta tills efter midsommar då trafikläget är annorlunda, uselt.
  Gör om gör rätt!

 2. Grattis Skärsätra! Förebered er på förseningar. Kyttingevägen bytte kanstenar förra året. Det skulle ta 10 veckor enligt plan. Det tog 25 veckor med massor av strul och dryga kontakter med ansvariga på kommunen inklusive möte där där de bjöd på bullar men inte hade några vettiga svar.

  1. Det är vi ochså oroliga för.
   Med tanke på hur de renoverade Solrosvagen för 2 år sedan så är vi vana med bristande information, utebliven närvaro och väsentligt längre projekttid.
   När det dessutom är samma ”projektledare” blir man inte mindre bekymmrad.

   1. På något sätt måste detta beteende gå att överklaga. Det jag direkt kommer på är uppdrag gransknings ”kommun granskarna”. Skulle vara på sin plats. Även länsstyrelsen borde kunna se över denna typ av beteende. Viktigt att man gör det tydligt att kommunen är
    Till för medborgarna. Inte tvärt om. Bra Gabriel. Stå på dig!!

 3. Hade det inte vara bättre att helt stänga av den aktuella sträckan från trafik och jobba dag och natt med dubbelt henskap för att bli klara så fort som möjligt? Trafik mot södra Lidingö skulle då gå via Kottlavägen (en del skulle välja Ekholmsnäsvägen i stället). För att få flyt i trafiken skulle S:a Kungsvägen i riktning stan stängas av innan Mölnavägen dvs. all trafik mot stan skulle gå längs Kottlavägen. Allt skulle då flyta på i korsningen S:a Kungsvägen/Kottlavägen. Avsmalningen vid Skärsätra skola skulle enkelt kunna åtgärdas med viss asfaltering så att det blir tvåfilstrafik under den aktuella tiden.

 4. Trafikljuset i korsningen S:a Kungsvägen/Kottlavägen skulle stängas av och gående hänvisas till att korsa S:a Kungsvägen i höjd med Mölnavägen där det under den aktuella tiden är avstängt för trafik i båda riktningarna bortsett från trafik till och från Mölnavägen (som kommer via Parksätravägen/Solrosvägen/Tykövägen).

 5. Ja idag har problemet börjat!!! Skylten vid Läroverksvägen att lastbilar skall ta annan väg tycks inte fungera. Ett antal lastbilar har nu stoppats vid övergången i Skärsätra av vakten.
  Försöker nu vända i backen till Pyrola….kaos!
  Åtgärder….kostnader???

 6. Hej
  Igår hade vi på Solrosvägen möte med Adriana Buzea på kvällen. Hon kom ut för att lyssna på våra åsikter och farhågor.
  Hon agerade professionellt och tillmötesgående och tog med sig ärendet hem.
  Nu har hon just ringt mig och meddelat att de avbryter arbetena och plockar bort alla provisorier.
  Så all heder till Adriana och hennes agerande. Vi hoppas att detta leder till konstruktiva förbättringar i kommande projekt.

  1. Frågan är bara, varför ska det vid varje vägarbete krävas ett mindre uppror för att de som är avlönade av kommunen (våra skattemedel) ska göra rätt? Att underhålla vägar är inget ovanligt för kommunen, och det förekommer i andra kommuner. Det måste finnas ett best practise.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *