Vad mer kan gå fel idag?

Kåserier29 oktober 2022 kl 04.16

Måndag morgon.Klockan åtta kom städarna och ringde på. ”Men ni skulle komma först klockan 9,” sa jag lite förvånat. Då gick de och kom tillbaka när det var dags.  Vi är ju ett par till  i huset som har städning inbokat och det blir bara fel i schemat om det blir förskjutning någonstans. Ja så började denna måndagsmorgon men det var som sagt bara början.

Så skulle jag se på tv hur det går för Storbritannien, om de får sin PM eller vad som är i görningen. Då ser jag att det står en man alldeles utanför den halvöppna dörren medan inbrottslarmet går. ”Var inte dörren stängd?” säger jag lite ställd. Jag utgick från att han kom med matkassen. 

Nej mannen var från hemtjänsten och kom angående byte av ett trygghetslarm. I händerna hade han en liten brun box med ett larm som han ville installera och han hade egen nyckel visade det sig. Tidigare  hade jag fått ett brev att ett nytt trygghetslarm skulle installeras någon gång under sept-dec. ”Ni kunde ju ha ringt,” säger jag.Tv:n var på för jag ville se hur det går för Storbritannien om de skulle få en ny premiärminister eller vad som händer. Men inte hade jag hört någon ringning på dörrklockan. Tur i alla fall att jag har mitt inbrottslarm, det gick ju igång. Jag får ringa hemtjänsten i morgon och säga till. Det duger inte att ha en främling stående på tröskeln på väg att gå in i lägenheten.

Larmet blir installerat och jag sätter åter på tv:n för att se vem som blir Storbritanniens premiärminister - det skulle ju utannonseras vid tretiden. Då pang! slår det mig att klockan tre skulle jag ju på filmvisning på Grand. Men nu var det kört. Möjligen kan jag försöka i morgon igen om det finns någon plats.

Vet inte om filmen vi skulle se i filmstudion var Kvarteret Korpen  eller om det kanske var den norska filmen  Leva på hoppet om en familj; det är jul men allt är inte frid och fröjd för hon har fått cancer, något som bara hon själv vet om

Åter sätter jag på tv:n. Nu ska man väl ändå få veta om Sunak blir PM eller ej.Då hörs röster ifrån köket. Radion har blivit konstig på sistone, när man tror den är avstängd så går den igång bara så där. Men det låter ju inte som radion heller. Jag går ut i köket för att kolla vad som spökar. 

Då ser jag att det är från den nya larmdosan som spökrösterna kommer. Och vad mera är, jag har själv oavsiktligt satt igång det genom att trycka en knapp på larmet jag har i ett band runt halsen. Jag trycker på en knapp till och kommer till larmcentralen eller hemtjänsten och säger det var falskalarm och att allt är ok.Hoppas jag i alla fall, för än är inte dan slut…


Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *