Vad händer i våra företag på ön i dessa svåra Coronatider?

Näringsliv27 mars 2020 kl 05.57

I samarbete med Lidingö Näringsliv presenterar vi ett antal Lidingöföretag som beskriver hur de klarar Coronakrisen. Exemplen är hämtade från Lidingö Näringsliv debatt på facebook.

ROZEN CLEAN AB, en städfirma som ägs och drivs av Malin och Fredrik Elzén.

VÅR STATUS ÄR FÖLJANDE JUST NU!
”Just nu kommer det in väldigt många avbokningar på grund av Coronautbrottet. Antalet avbokningar ökar dessutom för varje dag som går. Vi har infört nya rutiner som bland annat innebär att alla från oss ska städa med nya engångshandskar hos varje kund och vid minsta symptom ska vi stanna hemma. Vi har informerat våra kunder om våra rutiner och att de ska avboka om de har minsta symptom.

Vi har infört anställningsstopp (75 anställda) sen någon vecka tillbaka. Vi antar att det kommer att bli ännu värre i april och maj, men vi hoppas verkligen att allt lugnat ner sig framåt sommaren igen. Vi förstår folks oro så klart, men Folkhälsomyndigheten har informerat att virus på ytor utanför kroppen försvinner vid städning med vanliga medel som såpa och diskmedel och att det därför är bra att städa ofta och noggrant".

STÄLL INTE IN – STÄLL OM! DET ÄR TID ATT HJÄLPA VARANDRA

Detta säger Ann Nagel som är ordförande för Destination Lidingö som representerar hotell - och konferensanläggningarna på ön.

”Att man i dessa tider ska undvika folksamlingar och stora konferenser har nog inte undgått någon. Men varje inställt möte drabbar någon av våra konferensanläggningar på ön, som just nu kämpar för sin överlevnad.
Läget är kritiskt för hotell, restauranger och mötesplatser över hela Sverige och så även Lidingö. Avbokningar strömmar in och det värsta av allt är att ingen ringer för att boka något framöver. Många kämpar nu för att kunna behålla sin personal och för att kunna finnas kvar när Coronakrisen blåst över.

Vi förstår att du vill undvika platser där många samlas ett tag och det allra viktigaste är och förblir människors hälsa liv och hälsa. Men om ni behöver samlas har de allra flesta anläggningar på ön, helt avskilda mötesrum, med all tänkbar teknik på plats, och har i dessa tider vidtagit en lång rad åtgärder för att trygga och säkerställa hälsan.

OCH: Du kan hjälpa oss i branschen att känna ett lite frö av hopp om bättre tider. Du kan hjälpa genom att boka ett möte eller en weekend längre fram i år, till exempel boka julbord redan nu och avboka inte utan flytta fram datum för konferenser".

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *