Vad händer i våra företag på ön i dessa svåra coronatider?

Näringsliv6 april 2020 kl 05.11

I samarbete med Lidingö Näringsliv presenterar vi ett antal Lidingöföretag som beskriver hur de klarar Coronakrisen. Exemplen är hämtade från Lidingö Näringsliv debatt på facebook.

Coronaåtgärder från Lidingö Naprapaterna

säger Carl Spindler som driver Lidingö Naprapaterna AB.

"Läget idag: vi har vi ökat våra rutiner gällande desinfektion där vi nu ber alla klienter tvätta händerna innan sitt besök.
Oavsett om vad som är bokat, personlig träning, naprapat-behandling eller massagebehandling så desinficerar vi nu alla kontaktytor efter passet är klart.
I behandlingsrummen är saniteten redan väldigt hög, men även där är vi väldigt noga med att både personal och klienter är fullt friska vid besök. Vi håller även hårt på att max nio personer vistas i lokalen samtidigt, detta inkluderar även all personal.

För de klienter som är friska och hemma i frivillig karantän kan vi erbjuda träning och behandling i hemmet och där har vi slopat framkörningsavgiften.

Vi kämpar på i lanthandeln

säger Anders Elfving, en av ägarna till Millesgårdens Lanthandel.

"Som restauratör och kock måste man var dynamisk och öppen för förändringar. Att vara positiv och se möjligheterna är det som skapar affärer.

Restaurangen är fortsatt öppen dock med lite justerat koncept samt öppettider då museet bommade igen den gångna veckan. Vi har snabbt fått styra om verksamheten till en krog med nästan bara mat för avhämtning "Good food to go" som vi valt att kalla detta.
Dessutom så har vi sänkt priserna "VI HJÄLPER ER ... NI HJÄLPER OSS "på all mat så att Lidingöborna ska kunna hämta mat från oss flera dagar i veckan.

Vi kör fri leverans och bilen går från Lanthandeln 1 gång om dagen klockan 16.30. Våra nya öppettider är tisdag-lördag 11.00-16.00.

Det här som hänt drabbar extra hårt den bransch vi befinner oss i, då man alltid jobbar med låga marginaler och ofta inte har några stora kassor att gräva i.

Vår kvällssatsning får definitivt en liten törn av det som hänt och just för tillfället har vi stängt den delen av verksamheten. Vi hoppas att när detta blåst över så står vi starka igen, och kan fortsätta med satsningen kvällsöppet... med härlig god medelhavsinspirerad mat och naturviner utan tillsatser."

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *