Vad händer i våra företag på ön i dessa svåra Coronatider?

Näringsliv1 april 2020 kl 05.54

I samarbete med Lidingö Näringsliv presenterar vi ett antal Lidingöföretag som beskriver hur de klarar Coronakrisen. Exemplen är hämtade från Lidingö Näringsliv debatt på facebook.

Tajmingen att starta eget företag kunde varit bättre

säger Eliot Almqvist med ett leende.

"För bara fem månader sedan drog jag igång Almqvist Design.
Tanken var att sälja skön inredning via webbshop men också ha ett showroom på Sturevägen 32 här på ön.
Satsade allt efter mottot ”Våga vinn” som nu snabbt visar sig bli ”Kämpa för att överleva”.
Nu börjar varorna jag beställde i januari droppa in, vilket är fantastiskt roligt! Mindre roligt är fakturorna.
Skulle uppskatta lite hjälp, gå gärna in och bli en positiv följare på Instagram almqvistdesign_ab och facebook Almqvist Design AB, då kan jag nå ut till flera och nya kunder.
Lidingöbor får hemleverans samma dag och jag blir superglad för varje order!
Uppskattar all hjälp för att nå ut!"

Det gäller att tänka alternativt

säger Gerd Westholm Kjellgren som driver Ivera Livslust.

"Massageverksamheten är öppen som vanligt för alla utan förkylningssymtom så länge jag själv inte har minsta symtom. Ingen sen avbokningsavgift så länge Corona härjar. På utbildnings- och föreläsningssidan är det stiltje.

Jag tänkte så här: så länge jag är frisk och kan jobba vill jag jobba och göra en insats där den behövs så jag jobbar nu extra på Breviks Hemtjänst. Att kommunicera med sina kunder under tiden är oerhört viktigt så jag lägger succesivt upp tips, idéer och positivt tänkande på fb. Att tänka kreativt innebär för mig att framöver erbjuda digitala lösningar som tex föreläsningar, webinarier och hälsocoaching inom hälsa, kost och livsstil online."

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *