Utvisningar avgjorde till G/T:s fördel!

Bild från tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten
Sport13 november 2022 kl 09.50

Det blev en knapp förlust mot Göta/Traneberg med 3-4 (1-1)(1-3)(0-0) skott: 37-34 (jag hade 30-29).

Att dra på sig utvisningar är sällan eller aldrig bra i spelet ishockey och då få 8 x 2 minuter mot ett lag som är skickliga i power play säger sig självt att det inte är bra. Ja, G/T är seriens bästa lag i power play. Strålande 37%!

Gör man sedan bara ett mål på fem utvisningar för motståndarna så blir resultatet som det blev. Visst hade det kunnat slutat annorlunda. Lidingö fick en fin start med ett snygg mål redan efter 41 sekunder. Gustav Dahlstedt spelade fint fram Viktor Fälth (5). Elis Swartling var också med i förspelet.

Efter det hade Lidingö två ypperliga chanser att öka på till både 2-0 och 3-0.

Nu blev det istället 1-1  (16:47) och 1-2 (21:18), men bara 27 sekunder senare 2-2 på ett handledsskott från blå linjen av Isak Karlsson (1) (ass Linus Brofäldt).

G/T har som sagt ett bra power play som bl a bygger på att två forwards går djupt på sidan av målet. Det gör att motståndarbackarna faller ner och om då även de två checkande spelarna faller djupt i egen zon ger det mycket utrymme för passningar.

G/T gjorde två mål till i andra perioden. Både till 2-3 (27:46) och 3-4 (36:56) i power play Däremellan gjorde Lidingö 3-3 (34:50) i spel 5 mot 3, när Jocke Lundh (1) som smart lirkade in pucken i en position bakom mållinjen(?).
I slutperioden hade inte Lidingö med sig domsluten, men å andra sidan ska man inte utsätta sig för risken. Speciellt inte i anfallszon!

Som betraktare kan man inte säga så mycket om resultatet. G/T var något bättre och utnyttjade de numerära överlägena bra.

Man ska inte bli nedslagen av motgångar annat än om de drabbar en själv

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *