Utomhusbio 24 & 25 augusti

Foto: Hans Alm
Lidingö4 juni 2019 kl 05.41

Den uppskattade utomhusbion i Larsberg kommer tillbaka i slutet på augusti. För tredje året i rad anordnar Lidingö stad och John Mattson filmvisning på en stor LED-skärm med filmer för alla åldrar. Det blir ett avslut på sommaren som biobesökarna sent ska glömma.

Helgen den 24 och 25 augusti förvandlas parken nedanför Larsbergsvägen 10 till Lidingös egna utomhusbio med en 30 kvadratmeter stor LED-skärm och filmer för alla åldrar. Evenemanget vänder sig till alla som är sugna på en bioupplevelse utöver det vanliga och blir en perfekt avrundning på sommaren.

Bio för tredje året

Bion är inne på sitt tredje år och har tidigare somrar lockat hela 1 500 besökare per tillfälle, något som arrangörerna Lidingö stad och John Mattson hoppas på även i år.

– Utomhusbion har blivit ett av våra mest besökta arrangemang under året och därmed en självklarhet för oss att vidareutveckla. Formatet utomhusbio tilltalar en bred målgrupp, skapar en tillfällig mötesplats för Lidingöborna och ger ett lyft till området Larsberg. Det är väldigt kul att vi kan satsa på detta för tredje året i rad, säger Dejan Grabus, projektledare för ungdomskultur på Lidingö stad.

Under två dagar visas filmer med stor bredd, både genre- och åldersmässigt, för att passa allt från dom yngsta till dom äldsta besökarna. Nytt för i år är att Lidingöborna, via en omröstning på bions hemsida, kommer att kunna vara med och påverka vilka filmer som visas.

Napolitanska pizzor och biogodis

På området kommer det finnas en foodtruck som bakar napolitanska pizzor och en biokiosk som säljer klassiskt biogodis. Längs stigarna ner till bion får besökarna dessutom beskåda en storslagen ljusinstallation.

Idén till bion växte fram efter en festival som Lidingö stad anordnade i Högsätra för ett par år sedan, då film och fotboll visades på storbildsskärm. Formatet blev populärt och vidareutvecklades av Lidingö stad och John Mattson till utomhusbion.

Bion är gratis och programmet finns på bions webbsida och på facebook.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *