Utmaningar på facebook

Lidingö10 april 2020 kl 14.443

Några av Lidingös politiker, med flera utmanar nu varann på facebook att stötta Lidingös företag, istället för att bråka om politik. Först ut var Jonas Lundgren (V) som skrev:

Det är kris. Det gäller även Lidingös arbetstillfällen och lokala näringsliv. Därför måste vi lägga partipolitik åt sidan och tillsammans gå ihop för att se till att inga arbetstillfällen förloras på vår ö. Därför drar jag igång Lidingöutmaningen. Behöver du något? Stötta våra affärer i kommunen genom att handla lokalt!

Så nu utmanar jag dig! 
1. Stötta en lokal näringsidkare.
2. Lägg upp en bild i dina sociala medier. 
3. Tagga mig och använd hashtaggen #Lidingöutmaningen. 
4. Utmana tre personer att göra samma sak!

Tillsammans gör vi skillnad. Igår valde jag att ta en fika med min sambo på Vivels Café och Brödbod i Larsberg. Jag utmanar alla att stötta ett lokalt Lidingöföretag.

Tillsammans gör vi skillnad! 

#Lidingöutmaningen

Carl-Johan Schiller (KD) och Daniel Larsson (S) var inte sena att haka på. Så här skrev Daniel Larsson:

Jag köper våra pizzor på Gavroche eller Toscana och i dag ska jag ta en sväng förbi Blomsterlandet för inköp inför påskhelgen.
Läs gärna på deras hemsida om hur Blomsterlandet arbetar med att förhindra spridningen av Covid-19.

Och Ida Drougge:

Älskar utmaningar om att handla lokalt i Coronatider. Tack, Jonas Lundgren för initiativet och Carl-Johan Schiller för utmaningen.

Brukar annars få lite lätt konsumtionsångest av inköp och shopping, men nu gör jag det ju för någon annans skull ?. Himla trevligt det där!

Bästa inköpen så här långt är superbekväma jeans från By Us samt termosen nedan från No.40 Lidingö.

Näst på tur står att unna oss en matt-tvätt av stora mattan under matbordet och kanske lite mer påskpyssel samt en klippning av Livs hår (hennes mormor gjorde ett tappert försök igår, men tror säkert att någon av öns frisörer fortfarande kan rädda henne).

Jonas Lundgren

Kommentarer

  1. Mycket bra initiativ! Jag och Göran handlar så ofta som möjligt mat på Restaurang Näset, Jernet, Pizzeria Askrike. Vi gynnar också Torsviks Tobak med inköp, ICA Larsberg, Willys, ICA Näset. Björntvätten, Lidingö Ur & Guld, samt snart är det dags för lite ekipering på SaraCecilia, By Us m.fl. På hårfrissan i centrum får de göra mina naglar och på salongen vid Foresta ska jag klippas och slingas inom kort. Lidingötandläkarna besöker vi regelbundet. Jag ska också gå till optikern centrum för att köpa in lite lässolglasögon. Böcker blir det också till både mig och barnbarnen, självklart från bokhandeln i centrum. Så bra jobbat Jonas! och låt oss fortsätta allt vi förmår!
    Iréne Borgenvik Sverigedemokraterna Lidingö
    Fortsätt stötta!

  2. Ett fullständigt omdömeslöst initiativ som backas upp av vissa politiker. På tvärs med Folkhälsomyndighetens och regeringens vädjan uppmanas man att gå ut i samhället och blanda sig med andra människor. Att de flesta företag har det jobbigt kan aldrig motivera att riskera en massa andra människors liv och hälsa. I flera länder råder utegångsförbud, men här har man valt en annan strategi. Var tacksam för det och missbruka inte det förtroendet.

  3. Svar till Erik Andersson: Man behöver inte gå ut och ”beblanda” sig med andra som du säger. Man kan använda stora portioner sunt förnuft precis som de som är tvungna att jobba på sin arbetsplats måste. Enligt forskarna smittar viruset genom droppsmitta, indirekt eller direkt, men är inte luftburet, och smittan förs som mest ca 2 meter. Håller man rejäla avstånd, kladdar inte på saker och är symptomfri utan hosta, snuva, feber osv, är risken minimal att man smittar

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *