Uppskattad konsert på Hiertagården av Musikskolans elever

Musikskolans elever uppträdde för medlemmarna på Brf Hiertagården. Från vänster Ranja på tvärflöjt, Fanny på altsaxofon, Aston på gitarr, Therese på fiol och Nicklas på piano. Bakom dem  står handledarna Adrian Bernhardson och Daniel Gillö.
Kultur19 juni 2022 kl 04.051

”Ja det var en kväll i juni då när sommarn är som bäst”: de orden stämde verkligen när Lidingö Musikskolas elever den 16 juni hade en mycket uppskattad konsert i Brf Hiertagårdens festvåning. Detta var elevernas andra spelning under en planerad tre veckors turné på Lidingö. Musikskolan kom direkt från Hustegaholm som var första anhalten. 

Musiken var vald med tanke på sommaren och publiken och bland annat framfördes ”Sol vind och vatten”, ”Sakta vi gå genom stan”, ”Idas sommarvisa”, ”Gabriellas sång” och ”Here comes the sun”. Det var en fin musikstund som bjöd på vackra toner som väckte sommarkänslor och publiken applåderade entusiastiskt.

Fint framförande av Fanny på altsaxofon och Ranja på tvärflöjt.
Aston ackompanjerade på gitarr. 

Det var imponerande att eleverna (Nicklas på piano, Aston på gitarr, Ranja på tvärflöjt, Fanny på altsaxofon och Therese på fiol) lyckades skapa en helhet där alla toner flätades samman efter att bara ha haft några få dagars repetitioner.

Daniel Gullö och Adrian Bernhardson hade handlett de fem eleverna och svarade för de specialskrivna arrangemangen. De framhöll att detta ”sommarjobb” var möjligt med stöd från en extern privat stiftelse som bidrar till deras och elevernas arvoden.  

– Musiken är verkligen en helande kraft, sade en av besökarna Inger Grimlund. Jag kom hit lite ledsen och nere och nu känner jag mig glad och upplyft. Det här var fantastiskt!

– Vi hoppas på fler besök av de kompetenta eleverna från Lidingö Musikskola. Vi vill gärna boka in en konsert på Hiertagården till julen, framhöll bostadsrättsföreningens ordförande Mikael Mossberg.    

Nicklas spelade på ett "bärbart" piano
Fanny visar upp dagens repertoar. Foto: Inger Grimlund
Text och (de flesta) bilder: Birgitta Mossberg

Kommentarer

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *