Upp och hoppa min lilla loppa

Vår grupp har namnet Kvastskaftena! Här paddlar Kiki och Gugge – reste av gänget finns inte med på bilden då vi ju måste hålla avstånd från varandra.
Kåserier14 juni 2020 kl 07.20

Tisdagar och torsdagar var markerade med GYM i våra almanackor här på Hiertagården. Det fungerade utmärkt ända tills det illasinnade viruset slog till. Då stängdes dörren till vår gympasal ”för säkerhetens skull”. Det var bara att stryka ett sträck över tisdagarna då vi hade ett gäng på 8 – 10 personer som fick instruktioner via ett TV- program och torsdagarna som hade varit mer personliga med sjukgymnast Helene Clemens som inspiratör och informatör – en trevlig tjej med svärmor Gunilla med i leken då och då. 

Sjukgymnasten Helen Clemens styr och ställer med den äran på Hiertagården – här håller vi oss i form med enkla hjälpmedel.

Saknaden blev stor. Visst försökte en och annan kämpe att köra egna program hemma i vardagsrummet men utan tvekan blir allt så mycket roligare med en glad instruktör att titta på och försöka följa i spåren. Och så kom våren och sommaren nära – visst kunde vi väl samlas ute och gympa med Helen. Hej och hå – torsdagarna var räddade. Ur gympasalens förråd hämtades våra kvastskaft och från uteplatsen lätta stolar som hjälp. Lätt påpälsade samlades vi på gården, lite i skymundan för att inte väcka ont blod hos våra grannar. Men. Kära vänner, det blev tvärt om. Nu står de på sina balkonger eller fönster som vetter ut mot gympaplatsen och ser med lätt avund på våra gymnastiska övningar med kvastskaft, gummiband och stolar.

Vi följer myndigheternas råd – håll avstånd och tvätta händerna – både före och efter gympapasset. Att vädergudarna varit med oss tackar vi för. Visserligen ville vinden också vara med i leken men lite får man ju bjuda på. Så var torsdagarna räddade! Vad hände sen? Jo, varje vardag klockan 9.10 har vi fått chansen att lära känna Sofia. Hon dök upp på TV1- skärmen till glädje för alla och envar som längtade efter motion. Så med det har många av oss lagt om morgonens tidsschema – inte missa Sofia! Man gör så gott man kan – Sofia visar samma rörelse i olika svårighetsgrader så även vi, 70+are hänger med. Själv undviker jag golvligg och tar istället stolen till hjälp. Det är säkrare så…

Aldrig har jag fått så många glada tillrop och komplimanger för mina benlyft och rumpstudsar som Sofia glatt mig med. 

”Bra, fantastiskt tjusigt! Snyggt – jättefint jobbat!”

Hej då – så är det slut på träningen efter ca 20 minuter. Då är det dags att gå in i duschen, svalka kroppen och tvätta händerna! Ja, lite har man ju lärt sig under coronakrisen.

Vi tittar upp mot himmelen och ber om vackert väder för våra övningar i det fria.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *