Unga ställer ut i Stadshuset

Kultur25 oktober 2023 kl 03.142

Det finns en mångfald av skapande hos unga på Lidingö men inget riktigt forum att visa upp den bredden av konstformer. 27 ungdomar från Lidingö i åldrarna 14–20 år ställer ut i Stadshusets entréplan 26 oktober– 19 november.

Utställningen heter BLANK och består av målningar, mode, teknik, hantverk, musik, teater, litteratur, film med mera. Utställningen arrangeras av Ungdomsavdelningen och Kulturavdelningen på Lärande- och Kulturförvaltningen inom Lidingö stad.

26 oktober klockan 18.00 är det vernissage med livemusik och invigning av utställningen.

Öppettider

 • Måndag–torsdag, klockan 10.00–20.00
 • Fredagar, klockan 10.00–18.00
 • Lördagar, klockan 11.00–16.00
 • Söndagar, klockan 12.00–15.00

Läs mer på Lidingö stads hemsida.

Kommentarer

 1. BLANK gör det igen! Denna underbara utställningsform har haft vernissage och fyller åter stadshusentrén med konstverk av fantastiska Lidingöungdomar! Så många olika tekniker och konstyttringar finns representerade som ger den en häpnadsväckande dynamik! Jag är djupt imponerad, och faktiskt rörd, över den skicklighet, kreativitet och känsla som visas här. Tusen tack till alla unga konstnärer och till våra eldsjälar inom ungdomskulturen som tillsammans gjort allt detta möjligt!
  Varmt tack även till två verkliga virtuoser som ytterligare förhöjde glädjen med sitt sublima pianospel. Ja, det blev många superlativ i min text men inte ett enda är överflödigt!
  Evelyn Lewandrowski
  LidingöPartiet
  Kultur- och fritidsnämnden

 2. Fantastisk utställning! Vilka begåvningar! Vackra, rörande, berörande och i flera fall mycket tänkvärda konstverk. Tack för detta och lycka till i framtiden alla unga konstnärer!
  Iréne Borgenvik
  Sverigedemokraterna Lidingö
  Ersättare i Kultur- och Fritidsnämnden

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *