Ung konst på S:t Annagården

Kultur16 mars 2023 kl 04.23

Välkommen till utställningen ”Ung konst” på S:t Annagården 17-22 mars
Vernissage på fredag den 18 mars kl 17-20.

Här ställer niondeklassare ut sina tavlor på temat ”Min plats”. Det är ett samarbete som pågått i över 30 år mellan Svenska kyrkan, Lidingö stad och Rädda Barnen. Alla konstverk är till salu för 350 kronor per styck. Försäljningens överskott går till Rädda Barnens insamling Katastroffond, som hjälper barn i krig och katastrofer, där man ger livräddande sjukvård, skyddar ensamma barn och återförenar familjer. Just nu går större delen av pengarna till Ukraina.

Rädda Barnen anser att alla barn har rätt till sin framtid. Både i Sverige och över hela världen ger vi barn en bra start i livet, skydd mot våld och övergrepp samt möjlighet att utbilda sig. Genom att göra allt som krävs för barnen – i vardagen och i krissituationer förändrar vi deras liv och vår gemensamma framtid.

Rädda Barnen Lidingö Lokalförening har varit en aktiv aktör för barnens bästa sedan 1959 - Vi söker medlemmar och fler volontärer till våra engagemang! Vi finns på facebook.com/raddabarnenlidingo eller lf.lidingo@medlem.rb.se. Välkommen till oss!

Bilder och citat från Helena Kling, Käppala skola:

"Ung Konst har blivit till en mycket uppskattad och rolig tradition på Lidingö. Förutom själva skapandet i sig är höjdpunkten utställningen där eleverna känner en stolthet i att få synas i sin konst med dess uttryck och åsikter. Det är  är också i sig ett viktigt forum i att lära känna våra ungdomar på Lidingö då deras alster ofta är mycket personliga och speglar deras vardag. Samarbetet med Rädda Barnen är också en mycket stor del där elever genom information samt diskussioner kommer till insikter och utvecklas i aktuella samhällsfrågor.”

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *