Två sekunder gav två poäng i ny segermatch!

Sport18 oktober 2020 kl 07.021

Det är trist att få ett baklängesmål efter bara 30 sekunder. Men väldigt skönt att vinna när det bara återstår två sekunder. Med Marcus von Sydow som segerskytt. Det är en sammanfattning av segern – efter förlängning - för Lidingö Vikings mot Tierp med 3-2! (0-1)(0-0)(2-1)(1-0) skott: 33-29.

Totalt så var det en väldigt jämn match där utgången sannerligen var oviss in i det sista.

Tierp fick en fin start när de kontrade in 1-0 redan efter 30 sekunder, beroende på att fyra av fem spelare i Lidingö låg för högt upp i planen. Kalle Kinch lämnades därför ensam med två motståndare och passningen över centrallinjen gav en fri Tierpspelare.

Lidingö hämtade sig bra efter baklängesmålet och den första perioden var väldigt jämn, men ett litet övertag för Tierp som hade ett bra passningsspel och rörliga spelare. Ju längre matchen fortskred desto bättre lyckades Lidingö få ner lite av den farten och då fick hemmalaget flera bra chanser att utjämna.

Det lyckades inte och den andra perioden slutade mållös.

Kvitteringen kom istället i den tredje.Lidingö fick sitt tredje power play och behövde bara 20 sekunder för att utnyttja det. Gustav Dahlstedt (5) slog till från offensiva blå linjen (48:59) på passning från Kalle Kinch.

Lyckan varade inte så länge för Tierp återtog ledningen när mindre än fem minuter återstod (55:35). Ett mål som påminde om det första Tierp gjorde. Båda baklängesmålen har samma orsak.

Marcus von Sydow åker upp med pucken, vilket ger oss en offensiv kraft, men då är det nödvändigt att någon tar Mackans plats i defensiven. Det fungerar inte att fyra spelare åker framåt på samma gång. Vet att det finns kritik mot att Mackan är lite för offensiv, men det tycker inte jag.

För er som t ex följer Erik Karlsson i NHL så anses han vara en av världens just nu bästa offensiva backar. Utan andra jämförelser så när Karlsson sticker täcks han upp av någon av sina lagkompisar. Det måste Lidingö också lära. Marcus får inte ”strypas”. Han skapar massor av tyngd! Han är och förblir en offensiv back.

Efter 1-2 såg det mörkt ut. Men precis som förra säsongen är Lidingö starka i sista perioden. Thomas Desell(1) gjorde come back i kvällens match och han blev den som snyggt styrde in 2-2 (57:41) på en fin passning från Henrik Grönlund. Matchen till förlängning.

I denna hade Tierp mest puckinnehav men tre skott mot den utmärkte Gustaf Ericson (vilka räddningar Gustaf gjorde!). Men Lidingös enda skott avgjorde.

Marcus von Sydow tycktes mer eller mindre på måfå skjuta iväg ett dragskott, som i gyttret framför målet gick in bakom målvakten! Tid 4:58 in på fem minuters förlängningen.

Lidingö har nu vunnit tre raka i inledningen och alla med uddamålet! Visst det är lite tur, men tur skapar man och förtjänar om alla jobbar hårt.

Många gör det väldigt bra och vi vet ju att Fredrik Klasenius är den perfekta lagspelaren och sällan gör en dålig match. Tekade som vanligt bra. Men vill ändå framhålla några doldisar. Robin Holmström är inte en storvuxen back, men har ett mycket bra spelsinne. Läser spelet bra och passar pucken i rätt ögonblick. Och det viktigaste – till en lagkamrat! Max Brodén är en av ”våra” ex- jullar som mer och mer växer in i laget. Kommer bli mycket nyttig. Ante Näslund lär sig också mer och mer av ”vuxen spelet”.

Tyvärr så tappade Lidingö serieledningen på sämre målskillnad än Göta som har +6 mot +3 för Lidingö.

På tisdag är det ny match. Järfälla (B) och det blir säkert en tuff nöt att knäcka. Vann med 10-3 (B) mot Flemingsberg.

Fullständig belöning får man bara om man aldrig ger upp!

Text: Lasse Kinch
Foto: Jonas von Hofsten

Kommentarer

  1. Härligt med vinst och informativ text & bild. Men vilka är ni, förutom att det står L-ö VIkings på bröstet? Det finns många grupper och årgångar. Skriv gärna någon rad om det och fortsätt med citat även om detta inte riktigt speglar verkligheten annat än för en grupp personer jag inte vill precisera.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *