Två poäng mot Djurgården och serieledning

Sport1 december 2022 kl 03.41

LSK inledde den nya serien, Division 2 Östra fortsättning, på bästa möjliga sätt då man på bortaplan i Hjorthagshallen  besegrade blårandiga Djurgårdens IF HF med 29-25 efter att det stått 12-12 i halvtid.

Det var en trevande inledning på matchen från båda lagen med missar och tekniska fel. Djurgården fick så småningom ordning på spelet och efter 13 minuter var man i ledningen med 5-2. LSK behöll dock lugnet och Ted Wettebrandt såg efter 20 minuter till att LSK för första gången var i ledningen då han satte 7-6 i LSK:s favör. När signalen för halvtidsvila ljöd var ställningen helt jämn 12-12.

Inledningen på andra halvlek kändes långt ifrån bra då LSK inom loppet av två minuter missade två straffar. LSK valde att gå upp i ett som kan betecknas som 4-2 försvar med Oskar Nilsson och Martin Alm som jagande offensiva försvarare. Taktiken lyckade inte stoppa DIF:s målfabrikation men det störde motståndarna såpass att man tappade flytet i anfallsspelet och det hackade stundtals betänkligt. Vid ställningen 21-21 klev Ted Wettebrandt fram och visade sin kapacitet då han dundrade in 22-21 i krysset till LSK. DIF kvitterade men målmaskinen Oskar Nilsson satte sedan en snygg luftpass så att LSK fortfarande hade ett mål upp. Kvittering kom från DIF men Ted hade än en gång siktet inställt och satte med nio minuter kvar bollen åter igen i krysset och det var ett måls ledning för LSK. Med sex minuter kvar var ställningen fortfarande oavgjord, 24-24 och matchen stod och vägde. Med en snygg luftpass och mål av Oskar Nilsson, en avgörande räddning på ett kantskott av målvakten Willy Wiggström och ett konstmål av Carl Sundelin på linjen kunde LSK efter en mycket jämn match stå som segrare med 29-25. Segern innebär att LSK just nu leder serien.

LSK är som bäst när man får försvar-målvakt att fungera och då får igång sitt starka kontringsspel med pilsnabba kanter. Det finns ibland en tendens att man blir stillastående i anfallsspelet och då fastnar i duellerna en mot en. När man istället tempoväxlar, kommer i fart och inte minst backar upp varandra på nio meter då skapar man ofta bra lägen som resulterar. Kantutspelen till Oskar Nilsson som är säkerheten själv är också ett vinnande koncept.

Målgörare i LSK: Oskar Nilsson 12, David Rimbe 6, Ted Wettebrandt 5, Martin Alm 2, Carl Sundelin 2, Johan Juliusson 1, Pontus Månsson 1.

Nästa hemmamatch är mot Vallentuna HK den 4 december kl 16.00 i Gångsätrahallen.

Matcherna kan som alltid ses live eller i efterhand på LSK TV  https://handbollplay.se/lsk-handboll

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *