Två bra perioder räckte inte mot Göta

Från en tidigare match mot Tierp. Foto: Jonas von Hofsten
Sport25 oktober 2020 kl 06.43

Efter tre raka vinster blev det andra raka förlusten, denna gång mot Göta/Traneberg med 2-4 (1-0)(0-3)(1-1). Skott: 36-15!

Jo, skotten visar att Lidingö var väl med i matchen, men trots trycket inte fick utdelning. Bland annat ”missades” två frilägen, ett skott i stolpen och ett i ribban!

Utan att vara säker tror jag att Göta och Järfälla (de två senaste motståndarna) säkerligen kommer tillhöra topp fyra när grundserien är färdigspelad (Viggbyholm lär troligen också återfinnas där.)

Vikingarna har i dessa två matcher visat att avståndet till toppen inte är stort. Med lite flax hade minst en poäng funnits inom räckhåll i båda senaste matcherna. Lidingö tog ledningen med 1-0 (11:34) när Erik Friberg tog sig fräckt fram och lirkade pucken under målvakten och då kom Viktor Hansson med en lång klubba och petade pucken i mål.

I andra perioden skruvade G/T upp tempot lite och fick ett övertag och efter 13 sekunder i powerplay kunde de kvittera till 1-1 (31:46) och dessutom hinna med att göra två mål till innan perioden var slut. 1-2 (31:46) och 1-3 (32:45).

Befarade för ett ögonblick ett ras, men tack vare en utvisning i slutet av andra och en i inledningen av tredje kunde Lidingö komma in i matchen. I spel 5 mot 3 reducerade Kalle Kinch (2) på att mäktigt slagskott. Ass till Gustav Dahlstedt och Oscar von Sydow.

Tyvärr så kunde sedan inte Vikingarna utnyttja chanserna som kom, och på grund av ett lite för långt byte hos Lidingö fick Göta tryck och kunde avgöra med 2-4 målet (53:08).

Man ska betänka att Lidingö är nykomlingar i div 2, medan till exempel både G/T och Järfälla spelat här i några säsonger. Måste säga att Vikingarna har gjort det bra och absolut visat att laget bjuder upp till match mot alla motståndare.

På tisdag är det ny match och då är Flemingsberg motståndare i vår egen hall. Matchstart 19:00.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *