Tung förlust mot Sudret 3–5

Bild från tidigare match. Foto: Jonas von Hofsten
Sport10 januari 2022 kl 04.03

Två matcher på två dagar är inte vanligt för Lidingös iskrigare, och det syntes så väl framförallt i första perioden och då grunden till förlusten lades. 3-5 (1-3)(1-1)(1-1) skott: 27-31.

I den första perioden spelade Lidingö med vad man brukar kalla ett för långt lag. Backarna lämnades ofta ensamma när forwards är alltför offensiva. Det blev något bättre i andra och framför allt i tredje perioden.

Var förlorar man oftast en match? Jo, framför respektive mål.

Sudret var framför allt bättre framför sitt eget och hjälpte sin målvakt bättre än Lidingös spelare.

En sak som också är viktigt i ishockey är att läsa vilka spelare man ska har störst uppmärksamhet på. Sudret hade tydlig bevakning på Gustav Dahlstedt, medan det var sämre från Lidingös sida på Viktor Grevebeck, som tilläts göra tre mål på drygt sex minuter i första perioden.

Sudret skaffade sig en ledning efter 6:03 och 2-0 efter 6:50 på skott som inte såg otagbara ut, men samtidigt ska sägas att det försvarsspelet var mycket dåligt vid båda tillfällena.

Wiking Vesterlunds (2) fina skott till 1-2 (10:33) gav hopp (fint framspelade av Kalle Versteegh), men en ny spelvändning av Sudret (12:17) slog ner förhoppningarna.

Lidingös bästa kedja (Versteegh - O. von Sydow - Max Brodén) kunde i ett fint anfall reducera ännu en gång när Max Brodén gjorde en bra individuell insats och passade till Oscar von Sydow(3) som snyggt slog in 2-3 (33:46).

Tyvärr dröjde det inte länge innan Sudret kunde återta sin två måls ledning och 2-4 (36:54) kändes lite matchavgörande. Även om 20 minuter återstod.

Nytt slarv ledde tyvärr till 2-5 (44:59) och då hjälpte det inte mycket att Oscar von Sydow(4) nätade i en grötsituation till 3-5 (47:14). Lidingö hade ingen tur med domsluten i matchen, för just innan 2-5 så borde Gustav Dahlstedt haft en utvisning med sig för en tydlig slashing. Tror att Gustav borde haft med sig minst fyra utvisningar. Det blev noll!

Som helhet var det en dålig ishockeymatch, men som tur är så kan alla i Lidingö spela bättre och när alla blir hela och friska kommer resultaten bli bättre .

Oscar von Sydow var som skrivet tillbaka, och på tisdag - mot Göta/Traneberg - är Erik Friberg klar för spel. Viktor Hanssons sjukdomstillstånd är okänt, men hoppas att han snart är frisk och kan vara med. Gustaf Ericson och Kalle Kinch är snart tillgängliga. Jocke Lundh är tyvärr mer tveksamt när han kan spela igen. 

På tisdag är det alltså ny hemmamatch och då är det viktigt att ni har med era covidpass om ni vill se matchen som börjar kl 19:30.

,

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *