Tung förlust för Vikings

Bild från tidigare match. Foto: Matthew Tipple
Sport8 december 2023 kl 03.15

Ishockey är en märklig sport, men kan ändå inte påstå att det var otur att Lidingö förlorade med 2-7 (0-0), (1-6), (1-1) skott 20-48 mot topplaget Järfälla. Men sättet som matchen förlorades på var lite "lattjo".

I första perioden hängde hemmalaget med bra och hade till och med chanser att ta ledningen i en jämn period. Skott 8-10. I andra perioden tog Järfälla ledningen (26:00), men i det anfallet kunde domaren mycket väl tagit en tvåa på en Järfälla spelare för hög klubba. Kvittering till 1-1 (27:31) kom i power play när en omarkerad Isak Karlsson (1) kunde peta in pucken. Sedan kom det som ibland händer - främst i ishockey - raset. På fyra minuter och 21 sekunder gjorde Järfälla fem mål. Från 30:19 till 34:40.

Visst var det några enkla mål som Lidingö bjöd på och en sargstuds som var oturlig, men inte händer detta ofta.

Järfälla fick givetvis ett övertag som inte gick att göra något åt och den sista perioden blev bara en väntan på att komma ut i den tiogradiga kylan utanför Exakt Arena. 1-7 (48:31) och Douglas Alex (3) skott från blå gav 2-7 (ass Loke Beckman och Johan Jules Viberg) 2-7 ger inte beröm, men kan ändå notera hur fint J-18 backen Fabian Alm än en gång klarade av A-lagsspel på ett bra sätt.

På fredag är det Haninge borta.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *