Tre segrar för LSK inför hemmaspel på lördag

Sport7 mars 2019 kl 07.02

Båda LSK:s seniorhandbollslag fick tre segrar i veckan och de förbereder sig nu för säsongens sista hemmaspel på Gångsätrahallen på lördag.

I lördags säkrade LSK Herrar som sämst tredje plats i serien med en bortaseger mot Spånga HK 23-26 (halvtid 13-18). Detta garanterar en plats i division 1-slutspelet med tre matcher kvar.

På tisdagskvällen bjöds LSK:s supportrar på en extra hemmamatch mot Uppsala HK. Detta blev omspel av matchen från november som blev en spännande kamp. Det stod 23-23 när det återstod tio sekunder av matchen. Då gjorde Rasmus Broman mål för LSK. Uppsala kontrade snabbt för att utjämna men misslyckades. Domaren gav ett rött kort till en LSK-spelare och ett frikast för Uppsala. Efteråt protesterade Uppsala på domarens beslut och menade att de borde fått en straff och protesten godtogs. Matchen fick spelas om, vilket alltså skedde nu i tisdags. 

Uppsala hade nu en poäng att ta igen och de började mycket snabbt med ett mål i första minuten. Det tog LSK fyra minuter att ge svar, med ett spektakulärt kontringsmål från Jannis Lukaras. LSK byggde stadigt upp en ledning, hjälpt av några utmärkta målvaktsräddningar från sjuttonåriga Lukas Ejlestam. Vid halvtid ledde LSK med 13-9 och lyckades hålla fyramålsledningen matchen ut och vann med 25-21. Det var en stark lagprestation, med mål av nio spelare, inklusive regelbundna målgörare Oskar Nilsson (4) och Andreas Roger (4), men även från andra som spelade mycket bra inför slutspelet, som Jonatan Jacobsson (5) och Theodor Qvennerstedt (3).

LSK:s Damer tog emot Sollentuna HK i söndags. När de möttes tidigare i säsongen resulterade i en bekväm vinst för LSK 15-33, men sedan dess har Sollentuna byggt upp laget med flera nya spelare. Förbättringen var tydligast i Sollentunas defensiva spel, men båda lagen hade ett nervöst spel med dåliga passningar och för många tekniska fel. Resultatet blev dock en vinst för LSK 20-17 (halvtid 11-8) med Ebba Suurwee som matchdrottning med 6 mål.

Båda lagen kommer att spela sina sista hemmamatcher i serien på lördag den 9 mars i Gångsätrahallen. LSK Damer möter Rosersbergs IK kl 13:30 följt av LSK Herrar mot IK Bolton kl 15:30.Text och bilder: Matthew Tipple

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *