Tre poäng blev bara en!

Lidingös Petr Tom (foto: Jonas von Hofsten, bild från tidigare match mot Modo).
Sport13 oktober 2021 kl 03.46

Lidingö slarvade bort två poäng i mötet med Rimbo och förlorade efter förlängning med 5-6 (2-2)(3-2)(0-1)(0-1) skott:37-27.

I två perioder var Lidingö det bättre laget och borde ha avgjort matchen, men i avgörandets stund var det Rimbo som var bäst.

Det var klara misstag som avgjorde matchen, med alltför många pucktapp hos hemmalaget, vilket gav Rimbo otaliga möjligheter att kontar.

Det är svårt att vinna matcher om motståndarna får mål på vart fjärde skott! Så var det i de två första perioderna. Nu var det ibland en följd av att Lidingös backar inte fick bort pucken efter returer.

Vikingarna borde ha stängt matchen vid ledning med 5-3 och ett klart spelövertag, men i tredje perioden blev laget stillastående och obalanserat.

Matchen avgjordes alltså i förlängning (64:16) när Lidingö hade utvisning som föranleddes av pucktapp i anfallszon.

Tänker inte rabbla upp alla 11 målen, men värt att notera var Lidingös 5-3 mål (som borde avgjort matchen). Med en man kort iscensatte Jonatan Wilund ett uppspel till Gustav Dahlqvist som i sin tur passade till en fri Joakim Lundh(5), som satte pucken högt (34:12).

Snyggt!

Inte så många överbetyg en sådan kväll, men Viktor Hansson, Fredrik Klasenius (tekade bra igen), Jacob Paganderth och Henrik Grönlund vill jag ändå plussa för.

En tröst är att laget ännu är obesegrade efter tre perioder.

En tröst till: Serieledarna Göta förlorade också mot Järfälla som vann med 5-1 på hemmais.

På fredag är det just Göta som kommer till Childhoodhallen kl 1900 börjar matchen.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *