Trassel än här, än där

Foto: Ingimage
Kåserier23 december 2023 kl 03.14

Alltid en fördel om man har shoppinglistan med så den inte ligger kvar på köksbordet när man kommer hem. Överst på min lista stod tandcreme. Och stod så på listan i en veckas tid. Under tiden pressade jag morgon och kväll den så gott som tomma tuben allt hårdare. Någonting måste jag ha på tandborsten. Koksalt, kan det vara någpt? Försöka duger. Och det funkade. Så bra.

Igår hade jag ärende till frisör och till bankautomat och en tid att passa. Men tänkte: om jag inte går in på ICA nu och köper tandcreme så kommer jag åter hem tomhänt eller så har jag köpt andra varor som gott kunde ha väntat lite till. Koncentrerade mig och gick in och köpte två  tuber tandcreme.    

SMILE. Mer om tandborstning. Längre tillbaka, när jag ännu var anlitad som barnvakt till treåringen så var det på kvällen dags att borsta tänderna. Mitt pigga barnbarn skulle alltid vara med på ett hörn och tro det eller ej, men han ställde sig och hängde över handfatet och kollade. Försökte ge honom en vink att gå ut från badrummet. Plötsligt kommer den lille på något för han tar ett steg tillbaka ”Tar du våran tandcreme?” frågar han. Ja, hur var det med den saken? På handfatskanten fanns ju flera tandcremestuber som såg identiska ut. Jag kan än idag inte annat än le åt denna fråga. Så var den lille då, skulle alltid vara med på ett hörn.

Ringde dottern och passade på att tala om att mössan hon fick i julklapp går bra att byta om den inte passar. ”Vad då för mössa? Jag har inte fått någon mössa.” -  Vi bytte ju julklappar adventsöndagen när vi var hemma hos sonen innan de drog till fjälls. Mysteriet med den försvunna mössan tätnar.

Jag slapp i alla fall åka in till bankkontoret denna onsdag. En tid hade jag haft problem med den nya dosan som inte fungerade vid signering och scanning av fakturor. Satt i arla morgonstund och gick igenom den osignerade fakturan och prövade först en pinkod och sen en annan. Och Voila, plötsligt var det klart. Tog fram en faktura till, för det här var ju riktigt roligt, fast den ska inte vara betald förrän den andra januari och det gick bra med den också. Med nya bankdosan följer att man har flera koder att välja mellan. Men har man väl lärt sig skilja dem åt så går det lätt som en plätt.

Men med ny teknik när man ringer så följer ett knappval, följt av ännu ett knappval. Jag blir även erbjuden att chatta eller att gå in på 117 eller på Mina Sidor.

Nu hände något underligt. Eftersom jag denna onsdag var inställd på att gå till bankkontoret klockan 10 så nödgades jag ringa återbud till läkaren i stan och ringde istället VC för att få tid för öronkoll. ”Du hör ju ingenting!” har jag fått höra på sistone när folk mimar till mig.

VC skulle ringa tillbaka vid nio. Telefonen ringde, och någon oklar röst sa något med en mörk mansröst i bakgrunden, lät som en läkare. Förklarade tydligt att jag har öronproblem och vill kolla hörseln. Men insåg snart att felkoppling skett istället för att bli uppringd av SSK på VC så hade jag kopplats till läkarmottagningen i stan därav den mörka läkarstämman som sufflerat en sköterska.

Men tid för det läkarbesöket hade jag ju ringt återbud om, som de även  bekräftat och gett mig ny tid i januari. Här går linjerna kors och tvärs.

Skulle det vara nödvändigt att lämna återbud till ett läkarbesök undrar någon? Jo, men det vet ju alla att Ekonomin slår den egna Hälsan med flera hästlängder.

Läsarna minns kanske den imponerande bilden av telefonledningar i en enda salig härva från NK:s tak i Stockholm på 1920-talet. Innan telefonledningarna eldhärjades av en brand.  Bilden brukar återpubliceras i tidningar ibland och även utomlands är den välkänd.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *