Trängselkontrollerna ger resultat

Foto: IStockphoto
Lidingö22 februari 2021 kl 04.40

Arbetet med att begränsa trängseln på lokala serveringsställen fortsätter. Till och med den 15 februari 2021 har miljöenheten i Lidingö stad gjort ungefär 120 trängselkontroller sedan starten i mars förra året.

I närmare ett år har coronapandemin påverkat vår vardag på olika sätt. Inte minst det faktum att gemene man efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten ska undvika att samlas i stora grupper. I dagsläget får staden inte in så många klagomål om trängsel.

– De flesta verksamheter som vi kontrollerar verkar ha anpassat sig efter de regler som gäller och vidtagit lämpliga åtgärder. Vid det här laget har de flesta bra koll på vad som gäller, säger Carina Holm, miljö- och hälsoskyddsinspektör på Lidingö stad.

Under januari månad har inspektörerna främst fokuserat på att kontrollera att verksamheterna har följt de nya reglerna om max fyra personer per sällskap och bord.

Planen för våren är att fortsätta med kontinuerliga trängselkontroller.

– När uteserveringarna öppnar blir det fokus på att det inte uppstår trängsel där, säger Carina Holm som konstaterar att de ser resultat av kontrollerna som görs.

– I vissa fall har vi uppmärksammat till exempel att verksamheterna inte haft tillräckligt tydliga avståndsmarkeringar eller helt missat att sätta upp informationsskyltar till kunderna. Då är det bra att det kan rättas till. Vid många av kontrollerna får vi också frågor från verksamheterna om hur de kan göra för att det ska blir rätt, säger hon.

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *