TRAFIKVETT

Debatt3 augusti 2023 kl 15.033

Trottoaren är linjemarkerad; symboler visar gång- respektive cykelbana. Mot ett äldre, gående par kommer två familjer i sällskap; längst fram kör papporna var sin barnvagn i bredd och glatt samtal. Mammorna går bakom dem. De upptar hela gångfilens bredd. Mannen i äldre paret faller nu in bakom frun så att sällskapet kan passera till höger om varandra på gångbanan utan att någon ska behöva gå över linjen ut i cykelbanan och riskera att bli påkörd av en cyklist. 

Papporna med vagn fortsätter rakt fram i bredd som om ingenting. Paret tvärstannar ett par meter från de avancerande vagnsförarna och väljer att inte gå ut i cykelbanan.

Paret: Ni kan väl flytta på er.
Vagn-pappa: Ni kan flytta på er!
Paret: Och få en cykel i ryggen?
Vagn-pappa: Men jag kan få en cykel i ryggen! 

Han verkar inte ha förstått att även han kan falla in bakom den andra vagn-pappan så att de två familjerna kan gå på led tills trafikproblemet är löst. 

Vanligt folkvett tycks inte ingå i Jag-samhällets medborgares livsstil. 

Jonathan Mair, Lidingö 2 augusti 2023

Kommentarer

  1. Det är för sorgligt att inte en del har förmåga att visa hänsyn och respekt för andra människor och i synnerhet för äldre. Vad är det de inte förstår? Vad lär de sina barn, när de har kommit ur barnvagnen? Vi behöver alla hjälpas åt och vis ödmjukhet och hänsyn till varandra, speciellt i dessa hårda tider. Hoppas att någon kan få dessa ”barnvagnsmän” att förstå.
    Iréne Borgenvik
    Gruppledare SD Lidingö

  2. Vi har märkt en viss förbättring gällande hänsyn till gående i Lidingö C, efter att skyltarna kom upp. MEN jag har också fått rapporter om ungdomar med elsparkcyklar som inte visar någon hänsyn alls utan susar förbi i full fart de gående på varsin sida, samt en synskadad som blev omkörd i full fart av ungdomar på cyklar, där den vita käppen fastnade i ekrarna på den ena cykeln. Jag vädjar därför till samtliga cyklister och föräldrar till ungdomar, visa hänsyn! Har ni bråttom, åk tidigare. Dessutom är det bra om cyklister också kan tänka sig att leda cykeln förbi busshållplatsen vid Stadshuset, då många inte så rörliga personer knappt vågar vara.
    Iréne Borgenvik
    Gruppledare Sverigedemokraterna Lidingö

Kommentera

Ange korrekt namn. Kommentarer granskas innan de publiceras.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *